V centru Prahy prasklo potrubí. Na magistrále jsou zavřené dva jízdní pruhy k Hlavnímu nádraží

Prasklý vodovodní řad komplikuje dopravu na magistrále v centru Prahy. Ve směru k Hlavnímu nádraží za náměstím I.P.Pavlova jsou neprůjezdné dva jízdní pruhy. Pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací už potrubí během nočních hodin opravili. Práce na silnici ale potrvají až do úterý. Lidem v okolí by měla voda z kohoutků začít téct během pondělního dopoledne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Havárie potrubí na Legerově ulici.

Havárie potrubí na Legerově ulici. | Foto: Radek Duchoň | Zdroj: Český rozhlas

„Problém je ten, že vodní řad se nachází v hloubce zhruba dvou metrů, ten výkop je poměrně rozsáhlý. Během dnešního dne budeme tu stavební jámu zasypávat, zhutňovat, betonovat a pak budeme pokládat nový povrch. Ty práce by měly podle současných předpokladů skončit během zítřejších dopoledních hodin,“ říká mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek. Magistrát hlavního města upozorňuje řidiče, aby se místu raději vyhnuli.

Vodovodní potrubí prasklo na pražské magistrále i na konci listopadu. Sokolovská ulice byla kvůli havárii úplně uzavřená. Po celé pondělí se tak na magistrále tvořily kilometrové kolony. Prahu zablokovalo jedno z nejstarších potrubí, které je z roku 1884. V centru metropole je takových trubek dalších sto kilometrů.

Andrea Kubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme