Vztek místo souboje o zlato. Nor s Finem se přetlačovali o lepší pozici, upadli oba

VIDEO UVNITŘ: Sprint je disciplínou založenou na rychlosti, výbušnosti, okamžitých emocích. A v týmové soutěži se to všechno násobí. Ukázalo se to ve sprintu dvojic na mistrovství světa v klasickém lyžování v Lahti, kde tak urputně bojovali domácí Finové s Nory o vítězství, až všichni prohráli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Emil Iversen skončil potlučený a bez medaile

Emil Iversen skončil potlučený a bez medaile | Zdroj: Reuters

Finovi jely z posledního kopečka rychleji lyže, chtěl se porvat o zlato a málem to rvačkou skončilo. Iivo Niskanen zaútočil před poslední zatáčkou riskantně vnitřní stopou, Nor Emil Iversen se nechtěl vzdát pozice, vjel před něj a oba byli najednou na zemi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dramatický závěr sprintu dvojic sledoval v Lahti Tomáš Kohout

„Přišli jsme o medaili, přišli jsme o vítězství. Je to strašná noční můra, horší už to být nemůže,“ říkal po chvíli za cílem Nor Iversen, zatímco parťák ve dvojici Johanes Klaebo vybil svůj hněv mlácením hůlky o reklamní banner.

Pak se zase svého kolegy zastal, že by prý udělal totéž. To už zase změnil názor Iversen. Měl prý svůj souboj odložit. „Kdybych závodil znovu, nepřejížděl bych do jiné stopy. Zůstal bych ve své a nechal to na cílovou rovinku.“

Zatímco se v cíli smáli zlatí Rusové a stříbrní Italové, Norové skončili čtvrtí. A Fin Iivo Niskanen místo radosti z bronzu raději kolem Iversena za metou jen tiše prošel.

„Jasně že hned za cílem jsem byl pořádně naštvaný. To, co Emil udělal, nebylo zrovna nejchytřejší. Ale je to za námi,“ řekl Niskanen.

„Hry pokračují a zbývá si jen podat si s Emilem ruce. Ještě spolu budeme hodněkrát závodit. Naše kariéry i hry v Lahti pokračují,“ dodal bronzový Fin.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme