Inspekce zakázala prodej gumového míčku s ostny a ušima, pro děti je nebezpečný

Česká obchodní inspekce zakázala prodej dětské hračky - gumového míčku s ostny a ušima ve tvaru ježaté koule, který nesplňuje technické požadavky a může ohrozit bezpečnost dětí. Inspektorát Ústeckého a Libereckého kraje nařídil prodejci stáhnout z distribuce všechny tyto hračky. Inspekce to uvedla v pondělní tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká obchodní inspekce zakázala prodej gumového míčku.

Česká obchodní inspekce zakázala prodej gumového míčku. | Foto: Česká obchodní inspekce

Hračka je podle ní nebezpečná, jelikož nesplňuje obecné požadavky na hračky určené dětem mladším 36 měsíců. Norma totiž uvádí, že "hračky a odnímatelné součásti hraček se nesmějí celé vejít do válce pro malé části, a to v jakékoliv poloze". Dále může při běžném a předpokládaném použití hračky malými dětmi dojít k vyjmutí pískacího zařízení a jeho vdechnutí či polknutí.

V horní části hračky je šňůrka s očkem k připojení na prst. Ve spodní části hračky je pískací zařízení - trubička bílé barvy a uvnitř hračky je plastová kulička, která se při nárazu rozbliká. Hračka je prodávána bez obalu a nemá ani žádné jiné značení či identifikační údaje. Distributorem je Nhien Ngo Van ze Železného Brodu, uvedla inspekce.

Česká obchodní inspekce zakázala prodej gumového míčku. | Foto: Česká obchodní inspekce

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme