Volejbalisté Kladna poprvé získali Český pohár. Karlovarsko porazili 3:1

Volejbalisté Kladna vybojovali poprvé Český pohár. Karlovarsko porazili v brněnské hale po vlažnějším začátku 3:1 a svou čtvrtou finálovou účast proměnili v premiérový triumf. Svěřenci Milana Fortuníka mají skvěle rozehranou i extraligu a už mají jistotu, že do play off půjdou z prvního místa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský volejbalista Tomáš Hýský při smeči

Kladenský volejbalista Tomáš Hýský při smeči | Zdroj: ČTK

Kladenští hráči dnes opět prokázali výbornou formu i obrovskou chuť, s níž dominují domácí scéně. Ve finále poháru byli poprvé od roku 2009, začali sice křečovitě, ztratili první set 20:25, ale pak už Karlovarsko přehráli hlavně v útoku a ovládli první vrchol sezony.

Středočeši se zpočátku trápili s přihrávkou a tým z Karlových Varů skvěle bránil. „Jsme zaražení jak prdy, uvolněte se,“ nabádal kouč Fortuník. Od druhé sady se Kladenští uklidnili a rozjeli. Dostali rivala do úzkých šňůrou bodů a ten pak dlouho působil zakřiknutě.

Kouč Jiří Novák marně míchal sestavou, Kladno ukázalo, proč vede extraligu, a když ke kvalitní hře přidalo emoce, Karlovarsko chybovalo ještě více. Fortuníkův výběr na trůnu pro nejlepší pohárový tým sezony vystřídal Duklu Liberec.

Karlovarsko se z domácího poháru rychle musí přeorientovat na evropskou scénu, už ve čtvrtek hostí v prvním čtvrtfinále Poháru CEV favorita z Tours. Vítězky Českého poháru žen budou známy ve středu, kdy Olomouc přivítá prostějovské obhájkyně trofeje.

Finále Českého poháru volejbalistů v Brně:
Kladno - Karlovarsko 3:1 (-20, 20, 21, 19)
Nejvíce bodů: Křesťan 25, Hietanen 12, Hýský 10, Trojan 8, Zajíček 5 - M. Kriško 22, Zmrhal 9, Široký 8, Treial 7, Hudeček 6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme