Babiš si zadal audit svých příjmů, výsledky by mohl zveřejnit příští týden

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš si zadal audit svých příjmů za posledních 22 let. Chce tak dokázat, že měl miliardu a půl na nákup dluhopisů své tehdejší společnosti Agrofert.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněm Ano, Andrej Babiš

Sněm Ano, Andrej Babiš | Foto: Filip Jandourek

Babiš už zveřejnil potvrzení od banky, že dluhopisy za skoro jeden a půl miliardy korun platil ze svého účtu. Teď chce dokázat, kde se taková částka na jeho účtu vzala, řekl Babiš k auditu v České televizi.

„Ten audit by mohl být hotov do konce týdne a příští týden bych ho zveřejnil. Potvrdí, že skutečně ty příjmy, které jsem oficiálně deklaroval, jsem měl,“ řekl Babiš.

Babišovými dluhopisy by se v úterý mohli zabývat i poslanci. Ve sněmovně by se totiž do posledního čtení mohla dostat novela, která zvýší daňové odpočty pro dobrovolné dárce krve. Ministr financí k ní chce připojit návrh na zdanění korunových dluhopisů, které v minulosti nakoupili od firem jejich majitelé nebo lidé, kteří jsou se společností ekonomicky propojení. To by se mělo týkat i obchodů z minulosti, takže by Babiš musel dluhopisy zdanit.

Babiš nemusel výnosy z dluhopisů danit, protože nakupoval korunové dluhopisy. A ty jsou od daní osvobozené.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme