Nebezpečná hračka. Z dřevěných tahacích želv se mohou uvolnit drobné části

Česká obchodní inspekce (ČOI) odhalila další nebezpečnou hračku. Tentokrát se jedná o dřevěné tahací želvy určené dětem od 18 měsíců věku. Uvolněné části můžou při spolknutí způsobit udušení dítěte.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebezpečná hračka - dřevěná tahací želva

Nebezpečná hračka - dřevěná tahací želva | Foto: Česká obchodní inspekce

Nebezpečnou hračkou je podle ČOI výrobek Tahačka želvy od výrobce Ningbo Viga International co., kterou dováží HM Studio, a. s,. z Postřižína.

„Tato hračka se skládá z jednotlivých želv v řadě za sebou, které jsou spojeny. Mezi figurkami na kolečkách s barevnými sundavacími krunýři je vždy vložena malá dřevěná koule červené barvy,“ informuje mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Inspektoři tvrdí, že smyčky provázku se rozvážou už při tahu asi 45 N, tedy asi 4,5 kilogramu. Pak se uvolní kuličky, kterými se může dítě udusit.

„Jako nevyhovující bezpečnostním požadavkům byla hodnocena i délka šňůry na tahání, u které zkušební laboratoř potvrdila, že její délka přesahuje maximální povolenou délku 800 milimetrů,“ dodal Fröhlich.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme