Elitní policejní sniper omylem vystřelil během Hollandeova projevu. Zranil dva lidi

Sniper ze zvláštní jednotky četnictva omylem vypálil během úterní návštěvy prezidenta Françoise Hollandea ve Villognonu na jihozápadě země. Náhodný výstřel zranil dva civilisty. Na místě byli ošetřeni a následně převezeni do nemocnice, uvedl server Charentelibre.fr. Francouzská policie incident vyšetřuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francoouszký prezident François Hollande

Francoouszký prezident François Hollande | Zdroj: Reuters

Francouzský prezident François Hollande byl zrovna uprostřed projevu, když se ozval výstřel. Rána ochromila celý sál, nikdo ale nezpanikařil.

„Doufám, že to není nic vážného," poznamenal prezident, který ve Villognonu otvíral novou trať pro rychlovlaky.

„Rána vyšla ze zbraně elitního střelce ze zvláštní jednotky četnictva, který byl poslán na střechu asi 100 metrů od místa, kde prezident přednášel projev. Zbraň vystřelila nešťastnou náhodou, když střelec měnil pozici," citoval server Charentelibre.fr místního prefekta.

„Kulka nejprve proletěla stanem, kde se po projevu měla konat recepce. Naštěstí byl prázdný. Pak proletěla stehnem číšníka, než skončila v lýtku jiného, asi dvacetiletého zaměstnance, který se skácel na zem," poznamenal server a dodal, že Hollande za oběma zraněnými zašel, aby je podpořil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme