Slovenští studenti školné platit nebudou

Studenti vysokých škol na Slovensku zatím školné platit nebudou. Poslanecká sněmovna dnes v podvečer neschválila reformní zákon o studentských půjčkách, který už počtvrté předkládal ministr školství Martin Fronc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratislava

Bratislava | Foto: www.wagonservis.sk

Vládní Aliance nového občana dostála slovu a hlasovala s opozicí proti. Podle ní je úprava nedokonalá. Navíc jsou přesvědčeni, že ministr Fronc není schopen uvést reformu do života. Šéf resortu netajil zklamání. Prohlásil, že věřil, že zvítězí zdravý rozum a odpovědnost k mladé generaci, ale prý se mýlil.

Dnešní hlasování zřejmě prohloubí krizi ve vládní koalici. Ostatní partneři považují krok aliance za nedodržení koaliční smlouvy i programového prohlášení. Křesťanští demokraté dokonce chtějí, aby Ruskova strana odešla z vlády. Spokojení jsou studenti. O odvolání stávkové pohotovosti ale zatím nerozhodli.

Renata Havranová, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme