Kosmonautky a vědkyně NASA se stanou nesmrtelnými. Budou mít vlastní lego figurky

Pětice zaměstnankyň americké vesmírné agentury NASA dostane své vlastní figurky. Nápad Maiy Weinstockové zvítězil ve veřejné soutěži hračkářské společnosti o design nové stavebnice či postaviček. Hračky by se měly dostat k veřejnosti na konci roku 2017 nebo začátkem příštího roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Navrhovaná podoba postaviček Maie Weinstockové

Navrhovaná podoba postaviček Maie Weinstockové | Foto: Maia Weinstock

„Jsem nadšená, že tyhle ženy budou zvěčněné jako dětské postavičky,“ uvedla autorka nápadu, která profesionálně píše o vědě, na svém twitterovém účtu, kde rovněž ohlásila úspěch svého nápadu.

Její návrh zahrnuje inženýrku Margaret Hamiltonovou, která pracovala na projektu Apollo, Katherine Johnsonovou, odpovědnou za výpočet leteckých trajektorií řady raket, nebo Sally Rideovou, první Američanku ve vesmíru.

Finální sestava i podoba hraček je v současnosti ještě věcí jednání se společností Lego. Autorka však ke každé ženě navrhla i jejich pracovní nástroje a součástí sady by se tak mohl stát teleskop, počítač nebo raketoplán.

Po oceňovaném snímku Skrytá čísla, který se věnuje přehlížené práci černošských vědkyň, jde zároveň o druhý případ v průběhu posledního roku, kdy se ženám v NASA dostala pozornost veřejnosti.

moš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme