Lidstvo tráví na YouTube miliardu hodin denně, to je asi 114 000 let

Díky počítadlu pod každým videem je snadné zjistit, kolikrát bylo zhlédnuto. YouTube jde ale ještě dál a zjišťuje, jakou dobu lidé průměrně každé video sledují. Výsledek ohromil i samotnou společnost. Dohromady lidé stráví na YouTube miliardu hodin denně. Pro představu, to je asi 114 tisíc let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidstvo stráví na YouTube miliardu hodin denně (ilustrační foto)

Lidstvo stráví na YouTube miliardu hodin denně (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Společnost začala čas strávený nad jednotlivými videi měřit už před časem. Údaj je podle ní zajímavý hlavně pro tzv. YouTubery, tvůrce videí, fanoušky i samotnou společnost. Ukazuje totiž, jaký obsah si lidé nejvíce užívají a který je naopak nudí.

Jedna miliarda hodin, kterou lidstvo za jediný den na stránce stráví, překvapila i samotné YouTube. Neznamená to ale, že by se lidé kvůli videím nehnuli z domu. Více než polovina zhlédnutí totiž probíhá na obrazovkách mobilních telefonů.

Na svém oficiálním blogu společnost přidala několik zajímavých postřehů. Miliarda hodin odpovídá asi 114 000 let. V té době naši předkové používali kamenné nástroje a po zemi se potulovali mamuti. Pokud by se člověk rozhodl ten samý čas raději strávit cestováním rychlostí světla, mohl by se vydat z jednoho konce Mléčné dráhy na druhý. Sám by při tom nezestárl ani o den.

Jak upozorňuje web engadged.com, YouTube jako dominantní platforma pro přehrávání videí stále roste. Začala také s živým vysíláním a lidé zdaleka nesledují jen hudební klipy, ale video návody téměř na vše a video příběhy téměř o všem. S pomocí automatických titulků se také zvyšuje počet příspěvků, které lze sledovat bez zvuku.

YouTube jde ještě dál. Ve středu oznámila, že na americký trh vstoupí také s vlastní televizní službou, která se tak může stát konkurentem tradičních kabelovek.

ph Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme