Berdych v Dubaji vypadl už ve druhém kole. Prohrál s Nizozemcem Haasem

Český tenista Tomáš Berdych končí na turnaji v Dubaji už ve druhém kole. Turnajová pětka nestačila ve třech setech na nizozemského tenistu Robina Haaseho. Na turnaji ATP Berdych letos tak brzy ještě nevypadl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych si v Dubaji dvakrát zahrál o titul, tentokrát ale skončil na raketě Haaseho už ve druhém kole

Tenista Tomáš Berdych si v Dubaji dvakrát zahrál o titul, tentokrát ale skončil na raketě Haaseho už ve druhém kole | Zdroj: ČTK

Rodák z Valašského Meziříčí se přetahoval s 66. hráčem světového žebříčku rovné dvě hodiny. Ve třech setech nakonec padl 6:3, 3:6 a 4:6. Každou sadu rozhodl jediný brejk: v první byl úspěšnější Berdych, ve druhém a třetím setu Haase. Českému tenistovi sebral servis v devátém gamu a zápas dopodával.

Přitom Berdych měl v poslední hře hned tři brejkboly, jenže klíčové situace nezvládl a Haase ukončil dramatický souboj dvěma esy v řadě.

Berdychovi do druhého kola přitom pošetřil pár sil, protože v prvním mu jeho krajan Lukáš Rosol ve druhém setu vzdal. Měl totiž zdravotní potíže se stehnem.

Loni se nejlepší český tenista dostal v Dubaji do čtvrtfinále. Dvakrát si na tamním podniku zahrál dokonce o titul. Letos zatím došel nejdále do semifinále v Dauhá a Rotterdamu, na Australian Open ho vyřadil ve třetím kole pozdější šampion Roger Federer ze Švýcarska.

Jedenatřicetiletý český tenista si za účast v Dubaji připíše do žebříčku 45 bodů a za účast v osmifinále si přijde na 34 tisíc dolarů.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2 617 160 dolarů)
Dvouhra – osmifinále:
Berdych (4-ČR) – Haase (Niz.) 6:3, 3:6, 4:6.

ČTK, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme