Neuvirth dostal od Filadelfie novou smlouvu, Vrbata dohraje sezonu v Arizoně

Poslední přestupový den v zámořské NHL se měl týkat také českých hokejistů. Žádný z nich ale nové působiště nakonec nezískal. Radim Vrbata dohraje sezonu v Arizoně a brankář Michal Neuvirth si dokonce vysloužil novou smlouvu ve Filadelfii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Michal Neuvirth bude dres Filadelfie oblékat také v následujících dvou letech

Brankář Michal Neuvirth bude dres Filadelfie oblékat také v následujících dvou letech | Zdroj: ČTK

Generální manažer Filadelfie Ron Hextall, sám bývalý brankář, se musel rozhodnout ohledně dvojice svých brankářů. Jak Michalu Neuvirthovi, tak Stevu Masonovi totiž po sezoně končily smlouvy a zdálo se, že pro ně Hextall hledá nové působiště.

Nakonec zůstali oba, ale na rozdíl od kanadského brankáře se Neuvirth dočkal dokonce nové smlouvy. Generální manažer Flyers se tak pravděpodobně rozhodl ponechat si rodáka z Ústí nad Labem právě na úkor bývalého gólmana Columbusu.

Osmadvacetiletý Neuvirth prodloužil s Flyers o dva roky, dohromady za ně inkasuje 5 miliónů amerických dolarů.

Protože centr Martin Hanzal byl vyměněn ještě před posledním možným dnem, stal se ve středu nejžádanějším českým útočníkem Radim Vrbata. Křídelník Arizony ale dohraje sezonu ve svém současném působišti.

Mladý generální manažer Coyotes John Chayka si za mladoboleslavského odchovance žádal volbu v 2. kole draftu, jenže tu mu žádný ze zbylých manažerů nenabídl.

Příjemnou informaci tak dostal reprezentační trenér Josef Jandač, který by teoreticky mohl s Vrbatou počítat pro světový šampionát ve Francii a Německu. Je totiž jisté, že Arizoně skončí sezona po základní části.

Účast pětatřicetiletého útočníka na mistrovství světa ale nemusí být ani tak jistá. Končí mu totiž smlouva a v létě bude teprve vyjednávat o nové. Je tedy možné, že by nerad riskoval případné zranění na turnaji. Tím by totiž výrazně mohl ovlivnit naděje na lepší kontrakt v zámoří.

Vrbata je v probíhající sezoně ve skvělé formě. V 62 zápasech nasbíral v letos podprůměrné Arizoně 47 kanadských bodů (15+32).

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme