Zabezpečte okna, dveře a skleníky. Česko zasáhne silný vítr, na horách bude opět sněžit

Na většině území Česka bude ve čtvrtek silný vítr. Foukat bude místy rychlostí v nárazech kolem 70 kilometrů v hodině, na horách kolem 110 km/h. Varování meteorologů se netýká Vysočiny a Moravy. Na horách napadne až 15 centimetrů nového sněhu. Výstrahu ve středu vydal Český hydrometeorologický ústav.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silný vítr v Praze (ilustrační foto)

Silný vítr v Praze (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Výstraha platí pro většinu území Čech s výjimkou Vysočiny, jihu Pardubického kraje a také okresu Jindřichův Hradec. Vítr by měl být nejsilnější hlavně v severní polovině Čech. Na horách bude připadávat nový sníh. Mohlo by tam připadnou až 15 centimetrů nového sněhu. V kombinaci se silným větrem se budou místy tvořit sněhové jazyky,“ řekla pro Český rozhlas meteoroložka Hydrometeorologického ústavu Jana Hujslová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s meteoroložkou Hydrometeorologického ústavu Janou Hujslovou

Silný západní až jihozápadní vítr se do Česka postupně rozšíří od západu. Lidé by podle meteorologů měli proti větru zabezpečit okna, dveře, skleníky a stavební jeřáby, pozor by si měli dávat řidiči. Na horách mají lidé omezit zejména hřebenové túry.

Silný vítr Česko zasáhl naposledy v pátek, vichřice působila škody v lesích a energetická společnost ČEZ kvůli ní vyhlásila kalamitní stav v 18 okresech.

Výstraha meteorologů před silným větrem | Foto: ČHMÚ

ČTK, Linda Nguyenová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme