Ondřej Palát asistoval i výhry Tampy, Blesky se blíží postupovým pozicím

Útočník Ondřej Palát dvěma asistencemi přispěl k výhře Tampy Bay v Carolině a klub z Floridy sedmou výhrou z posledních deseti zápasů výrazně útočí na pozice zajišťující play-off. Ve druhém nočním zápase se zaskvěl Patrick Kane, který druhým hattrickem ve třech zápasech porazil Pittsburhg.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

Útočník Ondřej Palát dvěma asistencemi přispěl k výhře Tampy Bay v Carolině a klub z Floridy výrazně útočí na pozice zajišťující play-off. Ve druhém nočním zápase se zaskvěl Patrick Kane, který druhým hattrickem ve třech zápasech porazil Pittsburhg.

Ondřej Palát byl na ledě téměř u všeho podstatného, co se během základní hrací doby událo. V osmé minutě při přesilovce clonil před gólmanem Caroliny Lackem a založil akci, ze které otevřel skóre Victor Hedman.

Druhý bod zaznamenal 9 minut před koncem, to už ale vedli Hurricanes a Palát zavezl puk do útočného pásma, aby Tyler Johnson tečí srovnal na 2:2. Po gólu Kučerova pak Lightning sahali po vítězství v základní hrací době, ale nepohlídali si vlastní přesilovku a dvě a půl minuty před koncem vyrovnal Jay McClement.

Po 46 sekundách prodloužení rozhodl o sedmé výhře z posledních deseti zápasů pro Tampu svým druhým gólem Victor Hedman a přiblížil klub z Floridy pozicím zajišťujícím play-off. Z 11. místa Východní konference Blesky ztrácí na osmé Toronto 3 body.

Ve druhém nočním zápase porazilo Chicago Pittsburhg 4:1. Vítězný gól sice vstřelil Slovák Pánik, ale hlavním hrdinou Blackhawks byl Patrick Kane. Před týdnem hattrickem porazil Arizonu, teď i Penguins.

V posledních třech zápasech dal rodák z Buffala už sedm gólů a dostal se mezi desítku nejlepších střelců letošního ročníku soutěže.

Statistika NHL:
Chicago - Pittsburgh 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky: 29., 57. a 60. P. Kane, 40. Pánik - 38. Wilson. Střely na branku: 29:37. Diváci: 22.012. Hvězdy zápasu: 1. Darling, 2. P. Kane, 3. Schmaltz (všichni Chicago).

Tampa Bay - Carolina 4:3 v prodl. (1:2, 0:0, 2:1 - 1:0)
Branky: 8. a 61. Hedman (na první Palát), 51. Johnson (Palát), 56. Kučerov - 12. Hanifin, 15. Ryan, 58. McClement. Střely na branku: 16:31. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Kučerov, 3. Johnson (všichni Tampa).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme