Potřebuji odpočinek, oznámil trenér Barcelony Enrique. Po sezoně skončí

Trenér fotbalistů Barcelony Luis Enrique u týmu po sezóně skončí. Oznámil to po vítězství Barcelony nad Gijónem 6:1, díky kterému se Katalánci dostali do čela tabulky, protože Real Madrid jen remizoval s Las Palmas 3:3. Enrique z lavičky odejde kvůli osobním důvodům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Enrique

Luis Enrique | Zdroj: Reuters

„Jde o to, jak při této práci žiju. Je to nikdy nekončící úkol, mám jen velmi málo času na odpočinek, při kterém bych úplně přestal myslet na fotbal. Myslím, že na konci sezony mi to prospěje, potřebuji odpočinek a kvůli tomu skončím,“ oznámil po výhře nad Gijónem trenér Barcelony Luis Enrique.

Bývalý záložník a kapitán kapitánského velkoklubu skončí v roli trenéra A-týmu po třech letech. Během nich dvakrát vyhrál Primera Division i španělský pohár. Pod jeho vedením klub dominoval v Lize mistrů i na mistrovství světa klubů.

„Respektujeme jeho rozhodnutí. Náš klub dovedl k velkým úspěchům a stále ještě může dovést k dalším,“ okomentoval odchod trenéra prezident klubu Josep Maria Bartomeu.

Narážel tak především na těsný souboj v čele španělské soutěže. Barcelona se po výhře 6:1 nad Gijónem o bod dostala do čela, protože Real Madrid ztratil. Cristiano Ronaldo až dvěma góly v závěru zachraňoval remízu 3:3 s Las Palmas.

V lize mistrů sice Barcelona suverénně postoupila ze skupiny, v prvním osmifinálovém zápase ale schytala debakl v Paříži a pokud chce navázat na titul z roku 2015, musí PSG nastřílet v odvetě pět gólů.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme