Nafoukali mi vodu do stopy, vysvětluje Koudelka kvalifikační výpadek. Náhradní skok zamítli

Po delší době se mu dařilo v plné konkurenci. Roman Koudelka se těšil na boj v závodu na velkém můstku na mistrovství světa, ale nakonec se do něj ani nedostal. V kvalifikaci totiž skočil jen 98 a půl metru a k postupu mu dvě místa chyběla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka v sezoně čtyřikrát vyhrál závod Světového poháru

Roman Koudelka v sezoně čtyřikrát vyhrál závod Světového poháru | Zdroj: Reuters

„Jak vyfoukávali stopu fukarem, nafoukali mi tam vodu. Zadrhl jsem se tam a už jsem s tím nemohl nic udělat,“ popisoval Roman Koudelka, co se v propršené kvalifikaci, hustě sněžit začalo až po ní, na velkém můstku v Lahti vlastně stalo.

„Trošku jsem doufal, že mi dají náhradní skok, jako to udělali Stefanu Hulovi v Koreji, ale bohužel tu je asi jiná jury, takže se rozhodli, že ne,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Koudelka si do závodu na velkém můstku věři, ale nepostoupil z kvalifikace

Závod na velkém můstku pro něj měl být vrcholem mistrovství světa a možná i celé sezony, sledovat ho ale bude moct leda jako divák. „Mrzí mě to, dotyční lidé si neuvědomují, že na to skokan trénuje dva roky. Kdyby se podívali na výsledky v tréninku, muselo by jim být jasné, že na hraně muselo být něco špatně.“

Po neúspěchu byl nezvykle přešlý a smutný. Ani se nevztekal, přestože umí být velkým cholerikem, který všechno hodně prožívá.

Snažím se být nad věcí, ale je to pro mě těžké. Buď si zajdu za pivo nebo budu muset udělat něco jiného. Na pokoji nebudu, z toho bych se zbláznil,“ plánoval po kvalifikaci Roman Koudelka.

Závod na velkém můstku začne v Lahti v 17 hodin a 30 minut. Při neúčasti Romana Koudelky budou Česko reprezentovat veterán Jakub Janda a dva mladíci – Tomáš Vančura a juniorský mistr světa Viktor Polášek, který skončil v kvalifikaci čtvrtý.

Tomáš Kohout, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme