Spadlý sloup trakčního vedení ochromil provoz vlaků mezi Prahou a Kolínem

Mezi Kolínem a Velimí spadl ve čtvrtek před polednem sloup trakčního vedení na koleje. Na železniční trati mezi Prahou a Kolínem byl obousměrně přerušen provoz. Před 16. hodinou mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš oznámil, že provoz byl obnoven na jedné koleji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sloup, který zastavil provoz mezi Kolínem a Prahou

Sloup, který zastavil provoz mezi Kolínem a Prahou | Foto: Martin Weiss

„Mezi Kolínem a Velimí došlo k pádu trakčního sloupu. Strhnul s sebou i trakční vedení a přerušil dopravu na obou kolejích,“ řekl Zpravodajskému webu Českého rozhlasu Illiaš.

Příčinou pádu sloupu byla pravděpodobně podle Illiaše vnitřní únava materiálu. "Došlo k lomu toho stožáru asi deset centimetrů pod úrovní terénu," uvedl Illiaš. Nyní se řeší další postup, jak trakční vedení opravit.

Podle něj už ve čtvrtek na trati vlaky nepojedou. „Myslím si, že minimálně do pozdních nočních hodin nebude provoz obnoven,“ řekl.

Dopravci vlaky odklánějí na jiné tratě. „Jezdíme odklonem přes Lysou nad Labem,“ řekl Radek Joklík, mluvčí Českých drah.

Místo regionálních vlaků byla zavedena autobusová doprava. Cestující musejí počítat se zpožděním, řekla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Kvůli pádu sloupu na koleje nejezdí vlaky mezi Prahou a Kolínem | Foto: Správa železniční dopravní cesty

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme