Před a po. Podívejte se, jak se během pár let promění Nusle a Pankrác

UVNITŘ VIZUALIZACE. Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR) vypracoval návrh budoucí podoby ulic Táborská, Na Pankráci a jejich přilehlého okolí. Pražská rada ve čtvrtek tento návrh schválila. Lidem by měl být usnadněn přestup z tramvají a autoubsů u stanice metra Pražské povstání. K realizaci první části by mohlo dojít v roce 2019.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová podoba Táborské a Na Pankráci podle IPR Praha

Nová podoba Táborské a Na Pankráci podle IPR Praha | Foto: Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy

„V okolí sídlí velké množství veřejných institucí jako Česká televize, Vrchní soud či Ministerstvo vnitra. To z této části Pankráce činí oblast významnou pro celé město. Plánovaná rekonstrukce ulic Táborská a Na Pankráci by měla zdejším veřejným prostranstvím přinést odpovídající úroveň,“ říká pro web IPR náměstkyně primátorky pro územní rozvoj Petra Kolínská.

Dopravní podnik hlavního města Prahy plánuje opravovat tramvajovou trať od křižovatky ulic Táborská a Nuselská až po Vozovnu Pankrác. Tramvaje by tak nově měly jezdit až k metru na Pankráci. Uvažuje se i o prodloužení až na Budějovickou, popisuje IPR ve své tiskové zprávě.

Pobytový prostor pod lipami v cípu náměstí pod schody v ulici Pod Terebkou.

Palouček: Aktivní parter a oboustranné stromořadí v místě tramvajové zastávky

Ulice Na Pankráci: nová sdružená zastávka „Kotorská“ a nový chodník podél západní strany ulice.

Ulice Na Veselí: městský charakter.

Ulice Na Veselí a Soudní: sdílený prostor.

Křižovatka na Pražského povstání: přesunuté a sdružené zastávky tramvají a všech linek autobusu v obou směrech do prostoru náměstí s přímou návazností na výstup z metra.

Náměstí Hrdinů: celkový pohled a navazující řešené ulice.

Lukáš Řezník Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme