Kvůli zásahu proti ženě, která později zabíjela na pražském Smíchově, byli obžalováni dva policisté

Státní zástupci ve čtvrtek obžalovali dva policisty, kteří loni v létě zasahovali proti ženě, jež později zabila zákaznici pražského obchodního centra na Smíchově. Za zneužití pravomoci úřední osoby pro ně zástupci navrhli zákaz činnosti. Případem se bude podle mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánky Zenklové zabývat Obvodní soud pro Prahu 1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský městský soud prodloužil vazbu pro ženu, která údajně vraždila loni v nákupním centru na pražském Smíchově

Pražský městský soud prodloužil vazbu pro ženu, která údajně vraždila loni v nákupním centru na pražském Smíchově | Foto: Iveta Vávrová | Zdroj: Český rozhlas

Policisté jsou obžalováni kvůli incidentu, který se odehrál loni 5. července v kavárně na pražském Újezdě. Michelle Sudků, která je nyní obžalovaná z vraždy a pokusu o vraždu, tam napadla na toaletách zákaznici. Podle spisu ji škrtila tričkem.

Útočnice byla převezena do psychiatrické nemocnice v Bohnicích, lékaři ale informace o útoku nedostali. Existuje přitom zápis o tom, že lékaři se aktivně o okolnosti zajímali, dozvěděli se ale jen to, že pacientka podstoupila dechovou zkoušku.

GIBS navrhla obžalovat policisty kvůli zásahu proti ženě, která později zabíjela na pražském Smíchově

Číst článek

Pacientku zanedlouho propustili, ve stejný den zabila nakupující v obchodním centru na pražském Smíchově. Podle znalců na sebe chtěla lékaře upozornit.

Postup nemocnice vyšetřovala komise, podle které lékaři nijak nepochybili. Zjistila však, že chyba byla v komunikaci mezi policií, záchranáři a lékaři psychiatrické nemocnice.

Obvinění policisté jsou z místního oddělení na Malé Straně. Policejní mluvčí Andrea Zoulová na začátku ledna uvedla, že oba zůstávají ve službě. Podle služebního zákona by mohli být postaveni mimo službu pouze v případě, kdy by "ponechání ve výkonu služby ohrožovalo důležitý zájem služby nebo průběh prošetřování jejich jednání".

Případ Sudků začne Městský soud v Praze projednávat v pondělí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme