Štrba odchází do Sparty

18. květen 2005

Hokejový útočník Martin Štrba nakonec nemíří z Českých Budějovic do Třince, ale do Sparty.

Devětadvacetiletý Štrba uzavřel s pražským klubem tříletou smlouvu. I když byl domluven s Oceláři, nakonec se rozhodl jinak z rodinných důvodů. Informoval o tom hokej.cz.

Štrbův agent Robert Spálenka uvedl, že hráč změnil názor z rodinných důvodů. "Martinova manželka čeká třetí dítě, které by se mělo narodit v září. Martin chce být prostě blíž k domovu," řekl Spálenka. "Chápu, že jsou v Třinci naštvaní. Ale důvody jsou natolik závažné, že věřím, že to nakonec pochopí. Bohužel, život takové věci přináší, nikdo nikomu nechtěl dělat nějaké naschvály. Martin se o tom bavil i s trenérem Nelibou, který to pochopil," dodal. Sparta zatím posilovala především obranu (Jiří Vykoukal, Ján Tabaček, Milan Toman, Martin Hlavačka); Štrba je po Romanu Vopatovi teprve druhou akvizicí do útoku. "Martina jsme měli vytipovaného už několik let, ale nakonec jsme se s ním dohodli až letos. Je to univerzální útočník v nejlepších letech, věříme, že se u nás prosadí. Trenéři mají v jeho schopnosti velkou důvěru," prohlásil Koželuh.

Až do této sezony působil Štrba v nejvyšší soutěži výhradně v Českých Budějovicích. Na začátku letošního ročníku odešel do Spartaku Moskva, kde však po 24 zápasech skončil. Potom odehrál 12 utkání na výpomoci v Liberci a vrátil se do Českých Budějovic, kterým pomohl k návratu do extraligy. V nejvyšší soutěži absolvoval celkem 332 zápasů a zaznamenal 185 bodů za 81 tref a 104 asistencí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio