Nováček Vrána rozhodl o výhře Washingtonu, vítězný gól dal i Voráček

Dva čeští hokejoví útočníci dali v NHL vítězné góly. Jakub Vrána byl jediným střelcem Washingtonu, který porazil New Jersey 1:0. 21letý útočník se trefil v přesilové hře a byla to pro něj druhá branka v premiérové sezoně v zámořské soutěži. Jakub Voráček proměnil rozhodující nájezd, po kterých Philadelphie vyhrála nad Floridou 2:1. Radek Faksa skóroval při prohře Dallasu s Islanders.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladík Jakub Vrána

Mladík Jakub Vrána | Zdroj: Reuters

Jakub Vrána byl ve správný čas na správném místě. Ve svém 14. zápase v NHL se v úvodu třetí třetiny dostal na led při přesilové hře. Po přiťuknutí od Kuzněcova se ocitl sám před brankou, objel si brankáře New Jersey Schneidera a vstřelil jediný gól zápasu.

„Je neuvěřitelný pocit dál gól před vlastním publikem,“ říkal po zápase 21letý mladík. „Washington je aktuálně nejlepší tým v lize a já si moc vážím, že tu jsem,“ dodal po vyhlášení druhou hvězdou zápasu, ve kterém Capitals prodloužili sérii domácí neporazitelnosti už na 14 zápasů.

Vítězný gól vstřelil i útočník Philadelphie Jakub Voráček. Proti Floridě byl nejdřív u inkasovaného gólu Ekblada v oslabení, v polovině třetí třetiny ale přihrála na vyrovnávací branku a v rozstřelu proměnil rozhodující nájezd.

Dallas vedl na NY Islanders 2:1 po brance Radka Faksy. Opavský rodák se ve 27. minutě prosmýkl kolem mantinelu a po následné přihrávce do Sharpa vstřelil svůj devátý gól v sezoně. Stars vedli i 3:1, ale vedení neudrželi a kvůli špatnému nástupu do třetí třetiny prohráli 4:5.

David Pastrňák bodoval ve čtvrtém zápase v řadě, Boston ale přišel o třízápasovou sérii výher. Jeho přihrávka Bradu Marchandovi pouze snížila porážku Bruins s Rangers 1:2.

NHL:
Boston - NY Rangers 1:2, Buffalo - Arizona 6:3, Philadelphia - Florida 2:1 po sam. nájezdech, Washington - New Jersey 1:0, Montreal - Nashville 2:1, Ottawa - Colorado 2:1, Dallas - NY Islanders 4:5, Columbus - Minnesota 1:0, zápasy San Jose - Vancouver a Los Angeles - Toronto se ještě hrají.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme