Po chodníku místo po kostkách. Saganovi a spol. hrozí diskvalifikace

Dvojnásobného mistra světa v cyklistice Petera Sagana viní někteří jeho kolegové v profipelotonu z podvodu. Na klasice v Belgii si měl s dalšími kolegy pomoci tím, že místo po neoblíbených kostkách jel po vedlejším hladkém chodníku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sagan a spol. jedou místo po kostkách po hladkém chodníku

Sagan a spol. jedou místo po kostkách po hladkém chodníku | Foto: repro

„Před závodem nám řekli, že když uvidí, jak jedete po chodníku, diskvalifikují vás. Takže?“ napsal na Twitter Belgičan Edward Theuns. Přidal obrázek z klasiky Omloop Het Niewsblad. Jsou na něm vidět Peter Sagan, pozdější vítěz Greg van Avermaet a další cyklisté, kteří uhnuli z kostek a uháněli směrem k cíli po hladkém chodníku.

Vedoucí skupinka tak získala 50 kilometrů před cílem výhodu a mohla dál budovat náskok. Jejich pronásledovatele totiž doprovodný motocykl držel na neoblíbených a pomalejších kostkách.

Mezinárodní cyklistická Unie UCI přitom před závodem skutečně stanovila pravidlo zákazu jízdy na cyklostezkách a chodnících kolem úseků s „kočičími hlavami.“ Jeho porušení měla trestat vyloučením ze závodu. Stupně vítězů s van Avermaetem ani Saganem ale ponechala.

Po bouřlivé debatě mezi závodníky i manažery byla zpráva o počínání vedoucí skupiny odeslána do centra UCI, kde se nyní rozhoduje, zda se jím bude zabývat disciplinární komise.

Pořadatelé dalších cyklistických „klasik“ už si dali pozor a cyklisty na hladké úseky nepustili. Ve středečním závodě Le Samym závodníky od pohodlného hladkého povrchu dělily plůtky.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme