Na železnici mezi Kolínem a Velimí pokračují omezení. Odpoledne budou jezdit autobusy

Na hlavní železniční trati mezi Kolínem a Velimí budou další omezení dopravy kvůli čtvrteční poruše trakčního vedení. Některé dálkové vlaky na Prahu pojedou odklonem přes Lysou nad Labem, kolem 14.00 začne výluka pro některé regionální vlaky, místo kterých budou cestující do večera vozit autobusy. Řekl to mluvčí Českých drah Radek Joklík. Lidé musejí počítat se zpožděními.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sloup, který zastavil provoz mezi Kolínem a Prahou

Sloup, který zastavil provoz mezi Kolínem a Prahou | Foto: Martin Weiss

Pád trakčního sloupu na obě koleje přerušil provoz na hlavní trati směrem na Moravu ve čtvrtek před polednem. Provoz po jedné traťové koleji ze dvou se obnovil před 16:00, na obou kolem 19.30, řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš.

Spadlý sloup trakčního vedení ochromil provoz vlaků mezi Prahou a Kolínem

Číst článek

Podle Joklíka v návaznosti na čtvrteční mimořádnost dnes nepojedou mezi Kolínem a Velimí vlaky po jedné ze dvou kolejí mezi 9.00 a 19.00. Některé dálkové vlaky směrem na Prahu se proto budou po celý den odklánět přes Lysou nad Labem, cestující by měli očekávat zpoždění mezi 20 a 40 minutami. Od 14.00 pak v odpolední špičce některé regionální spoje v obou směrech nahradí autobusy. Dálkové vlaky směrem na Moravu pojedou ve své trase, zpožděny mohou být o pět až 15 minut.

Sloup na koleje spadl pravděpodobně kvůli vnitřní únavě materiálu, uvedl ve čtvrtek Illiaš. Místo regionálních vlaků jezdily autobusy, rychlíky ve směru na Prahu měly odklon přes Lysou nad Labem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme