Hejnová se rozběhne za první halovou medailí. Formu má dobrou, věří trenér

Atletka Zuzana Hejnová už má z venkovních šampionátů dva tituly mistryně světa, ale v hale na svou první individuální medaili stále čeká. To se může změnit na mistrovství Evropy v Bělehradu, kde nastoupí do rozběhu na trati 400metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová

Zuzana Hejnová | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Zuzana je před šampionátem ve velmi dobré formě. Otestovala si ji kvalitními časy v Ostravě a Birminghamu, takže víme, že je schopná běžet pod 52 sekund. Tenhle poslední týden už jsme trénovali jen lehce a věřím, že nejlepší čas předvede tady," věří trenér Zuzany Hejnové Falk Balzer.

Přehrát

00:00 / 00:00

V rozběhu 250 metrů naplno, v semifinále 300 metrů, finále celé. Zuzana Hejnová má pro HME jednoduchou taktiku

V Ostravě i v Birminghamu Zuzana Hejnová vyhrála, navíc v Anglii časem 51,77 sekundy, což je její druhý životní výkon na trati 400 metrů. V letošních evropských tabulkách je před ní jen Švýcarka Sprungerová.

To ale podle kouče před šampionátem nemusí nic znamenat. „Můj trenér mi vždycky říkal: Ty víš, že na to máš, dostaň se do finále a pak se uvidí. Takže první krok je postoupit do finále,“ mluví z vlastní zkušenosti německý trenér a bývalý skvělý překážkář.

Aby prošla do finále, tak nejdřív musí Zuzana Hejnová postoupit z dopoledního rozběhu a odpoledního semifinále a v hale, kde se po první dvoustovce sbíhá k vnitřnímu mantinelu, se může stát opravdu cokoli.

„Trenér mi to řekl jasně: V rozběhu 250 metrů naplno, v semifinále 300 metrů naplno a pak si to hlídat, a finále naplno celé. Uvidíme, jestli to půjde takhle lehce,“ směje se Zuzana Hejnová.

Vybavena jednoduchou „taktikou“ začne Zuzana Hejnová boj o svou první individuální medaili z halového evropského šampionátu v 9 hodin a 45 minut.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme