Frolík přihrál na rozhodující gól, Mrázek porážce nezabránil

Při rozhodující situaci zápasu NHL mezi Calgary a Detroitem byli na ledě dva Češi. Michael Frolík asistoval Backlundovi, jehož ránu nedokázal zkrotit Petr Mrázek. Asistenci při výhře si připsal také Radim Vrbata, Arizona i díky jeho přihrávce vyhrála v Carolině 4:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík během zápasu s Detroitem

Michael Frolík během zápasu s Detroitem | Zdroj: Reuters

Detroit se ujal trefou Darrena Helma vedení, ale už ve 14. minutě prohrával 1:2. Při vyrovnávací brance, kterou dal Kris Versteeg z vrcholu levého kruhu, měl Mrázek zakrytý výhled. Druhý gól padl po obrovské hrubce Niklase Kronwalla. Rozehrávku švédského beka vystihl Matthew Tkachuk a českého brankáře oklamal bekhendovou kličkou.

Detroit si prodloužení vynutil na poslední chvíli, když se v čase 59:58 prosadil Tomáš Tatar. Calgary ale nakonec o šestou výhru v řadě nepřišlo i díky Frolíkovi. Kladenský odchovanec přihrál zpoza branky na červenou čáru Mikaelu Backlundovi, který zavezl puk do pásma a tvrdou ranou z levého kruhu propálil Mrázka k bližší tyči.

Po akci Vrbaty zvyšoval na 2:0 Alex Goligoski, který si v rychlém protiútoku najel na přihrávku českého útočníka mezi kruhy, posunul si puk z bekhendu na forhend a střelou pod horní tyč nedal Camu Wardovi šanci.

Carolina vyrovnala dvěma zásahy v rozmezí 20. až 22. minuty, ale v polovině třetí části Jordan Martinook opět strhl vedení na stranu Arizony. Výhru pečetil do prázné branky Shane Doan, který v zápase navíc zaznamenal i dvě asistence a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

NHL:
Pittsburgh - Tampa Bay 5:2, Carolina - Arizona 2:4, Chicago - NY Islanders 2:1 po sam. nájezdech, Calgary - Detroit 3:2 v prodl., Winnipeg - St. Louis 3:0, Anaheim - Toronto 5:2.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme