Rosolová o bělehradské nemocnici: Doktoři mají zkušenosti z války, vybavení je ještě starší

Hodně drsné vzpomínky bude mít na Halové mistrovství Evropy v Bělehradu atletka Denisa Rosolová. Po pátečním tvrdém pádu v rozběhu na 400 metrů skončila otřesená v nemocnici, ale vyšetření naštěstí vyloučila vážnější zranění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Rosolová

Denisa Rosolová | Zdroj: ČTK

„Naštěstí jsem se z toho vyspala. Hlava přestala bolet a dnes se ozývají bolístky jako koleno nebo rameno, ale věřím, že všechno bude v pohodě,“ říká den po pádu Denisa Rosolová.

Do bělehradské haly dorazila s úsměvem ale stále ještě se zafixovaným krkem, aby podpořila svého partnera – vícebojaře Adama Sebastiana Helceleta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Denisa Rosolová byla propuštěna z nemocnice

Po pádu prý moc nevnímala své okolí a hlavně se bála o žebra. „Nemohla jsem se nadechnout, měla jsem na žebrech ohromnou bolest, tak jsem se bála, že je něco naštípnutého. Naštěstí se to neprokázalo, tak teď to prostě jen bolí.“

Dnes ráno si poprvé pustila záznam, ze kterého se dověděla, že vlastně nekontrolovaně spadla na zhruba pěticentimetrový mantinel, který ohraničuje vnitřek dráhy a navíc trefila jeden z reproduktorů.

Francouzku Gueiovou, která Rosolovou při seběhu postrčila, ale nevinila. „Ona za to nemohla, byla postrčená taky. Je to hala, stane se to. A věděla jsem, že do semifinále nenastoupím, tak jsem nechtěla ani podávat protest, bylo by to zbytečné,“ vysvětlila čtvrtkařka.

Víc atletku rozčílila jedna z pořadatelek „Co mě jako naštvalo, byla paní, která mě tahala z dráhy. Vím, že tam byl závod, ale já byla celá bolavá, nevnímala jsem, nemohla jsem se nadechnout. A ona mě vzala za ruku a táhla pryč,“ líčí Rosolová.

Rosolová skončila po srážce se soupeřkou v nemocnici, je ale v pořádku

Číst článek

Střed české atletky se srbskou realitou pak pokračoval v nemocnici: „Tam se zastavil čas. Personál dobrý. Asi mají zkušenosti z války. Ale asi je z války i to vybavení. Ne-li ještě starší,“ přemýšlí halová mistryně Evropy z roku 2011.

Nakonec byla ráda, že po pár hodinách v nemocnici mohla vyrazit na hotel. „Nikdy jsem sice nebyla na pohotovosti u nás, ale myslím, že v Česku můžeme být rádi za to, jakou máme péči. Kdyby lidi cestovali, zjistili by, že české zdravotnictví na tom není tak špatně,“ doplňuje ke své nečekané zkušenosti ze Srbska atletka Denisa Rosolová.

Denisa Rosolová | Foto: ČTK

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme