Polská veřejnoprávní televize stahuje z obrazovek homosexuály. Nemají tam co dělat, říká ředitel

Homosexuálové na obrazovky Polské veřejnoprávní televize nepatří, tvrdí její generální ředitel. Odkazuje se na kulturní tradice, podle kterých na gaye není místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gayové s adoptovaným dítětem (ilustrační foto)

Gayové s adoptovaným dítětem (ilustrační foto) | Foto: tiskový servis platformy PROUD

Populární seriál Barvy štěstí už skoro deset let pravidelně sledují přes 4 miliony polských diváků. Od roku 2015 se v něm okrajově objevil homosexuální pár Darka a Wladka. Podle současného generálního ředitele veřejnoprávní televize Jacka Kurského se něco podobného nebude opakovat.

„Ústava říká, že podle polského práva je rodina svazkem muže a ženy. A protože pořad První rande má pomoct ke vzniku rodin, tak v souladu s polskými právy, morální tradicí a zvyklostmi nepředpokládáme, že by podporoval manželství párů stejného pohlaví,“ uvedl Jacek Kurski v rozhovoru pro server Wirtualna Polska, proč podle něj není na obrazovce Polské televize pro homosexuály místo.

Ženy jsou méně inteligentní, řekl polský europoslanec. V minulosti v parlamentu i hajloval

Číst článek

Homosexuálové se vyskytují na televizních obrazovkách jen velmi výjimečně. To je dáno i tím, že současná polská vláda není právům gayů a leseb moc nakloněna. Poláci jezdí uzavírat sňatky a registrovaná partnerství do ciziny – i do České republiky. Tolerance veřejnosti k homosexuálům je pak v Polsku dlouhodobě nejnižší ze všech zemí EU.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme