Pastrňák bodoval popáté v řadě, Boston vyhrál nad New Jersey

Hokejový útočník David Pastrňák bodoval v sobotním programu NHL jako jediný z českých hráčů, když se podílel jednou asistencí na výhře Bostonu 3:2 nad New Jersey. Gólman Petr Mrázek si připsal druhou porážku ve dvou dnech. Ostravský rodák kryl 34 střel a s Detroitem podlehl v Edmontonu 3:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Reuters

Pastrňák se zasloužil o první změnu skóre v utkání. V přesilové hře odražený kotouč postrčil k obránci Torey Krugovi, který se z pravého kruhu trefil přesně nad lapačku Coryho Schneidera.

Boston v utkání dvakrát přišel o jednobrankový náskok, ale na gól Ryana Spoonera ze 49. minuty už New Jersey nenašlo odpověď. Bruins pod trenérem Brucem Cassidym zvítězili v osmém z deseti utkání.

Mrázka překonal už ve druhé minutě z úniku chladnokrevnou bekhendovou kličkou Connor McDavid. Po vyrovnání překlopil znovu vedení na stranu Edmontonu v závěru úvodní části tečí Zack Kassian.

Český brankář ve druhé třetině neinkasoval ani jednou z 15 střel, ale ve 47. minutě už byl bezmocný při střele Jordana Eberleho. Detroit brzy snížil, jenž z přečíslení inkasoval počtvrté. Další kontaktní gól vstřelili hosté až v poslední minutě.

Hokejisté Floridy podlehli na svém ledě gólem z předposlední minuty Dallasu 1:2 a prohráli v pátém z posledních šesti utkání. Jejich jedinou branku vstřelil Jonathan Huberdeau, který v závěru první třetiny vyrovnal.

Vícekrát domácí nevyzráli na skvěle chytajícího Kari Lehtonena, jenž zneškodnil 41 střel. Florida ztrácí ve Východní konferenci na postupovou osmičku do play off dva body.

Washington porazil Philadelphii 2:1 v prodloužení a zvítězil v domácím prostředí v patnáctém utkání za sebou. Lídr soutěže prohrával od 42. minuty po trefě Seana Couturiera, ale Dmitrij Orlov brzy vyrovnal a v čase 63:25 zápas rozhodl Nicklas Bäckström.

Hostující útočník Jakub Voráček po úderu do hlavy od Justina Williamse zamířil v prostřední části na ošetřovnu, ale ve třetí třetině se do hry vrátil.

NHL:
Winnipeg - Colorado 6:1, Boston - New Jersey 3:2, Buffalo - Tampa Bay 1:2 po sam. nájezdech, Ottawa - Columbus 3:2, NY Rangers - Montreal 1:4, Washington - Philadelphia 2:1 v prodl., Nashville - Chicago 3:5, Florida - Dallas 1:2, Edmonton - Detroit 4:3 a Los Angeles - Vancouver 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme