Ledecká se naladila na snowboardové MS, vyhrála obří slalom Kayseri

Ester Ledecká vyhrála v tureckém Kayseri závod Světového poháru snowboardistek v paralelním obřím slalomu, který byl generálkou na mistrovství světa. Ve finále odloženého závodu, přerušeného v sobotu kvůli husté mlze, porazila o pouhé tři setiny sekundy Japonku Tomoku Takeučiovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Zdeněk Sluka/SportInvest

Česká obojživelnice v Kayseri ve vyřazovacích jízdách postupně porazila Ladinu Jennyovou, ve čtvrtfinále další Švýcarku Patrizii Kummerovou a v semifinále Němku Ramonu Hofmeisterovou.

„Tenhle závod byl zvláštní. První den nás nechali jet část, pak to kvůli počasí zrušili a přesunuli na dnešek. Ale jsem ráda, že jsem tu byla a zas se dostala do snowboardu. A je to dobrý trénink, na olympiádě se taky pojede jeden den kvalifikace a další den finále,“ vysvětlila Českému rozhlasu Ester Ledecká, proč se závod rozdělil do dvou dnů.

Jednadvacetiletá závodnice si dnes dojela pro deváté vítězství v závodech SP v kariéře a pro třetí v této sezoně, kterou kombinovala s účastí v lyžařském Světovém poháru a na mistrovství světa ve Svatém Mořici.

„Bála jsem se, že budu unavená, ale jsem na tom fyzicky i psychicky dobře. V téhle části sezony už se nemůže drtit každý trénink na 400 %, ale jen na sto. Trenéři mi ani nedovolí udělat tolik jízd. Já bych jela, ale oni mě budou zastavovat,“ směje se.

„Jediné, co bylo nepříjemné, byl přílet do Turecka. Celý den jsme cestovali, posouvali nám let a já byla úplně zničená. Sem jsme přijeli ve tři ráno, já navíc neusnu v žádném dopravním prostředku, tak jsem byla trošku nevrlá,“ říká už ve viditelně lepší náladě vítězka parelelního slalomu.

Nyní ji čeká další přesun na snowboardový šampionát v Sierra Nevadě. Obří slalom se tam uskuteční 14. března. „Cestování je nejvíc unavující záležitost, ale na MS to bude dobře vyřešené. Lety na sebe navazují, tak bychom měli do Sierra Nevady přijet odpoledne. Člověk má čas na to dát se dohromady,“ těší se do Španělska.

V hodnocení paralelních disciplín se česká obhájkyně křišťálového glóbu, jež kvůli lyžím vynechala tři snowboardové závody, dostala na druhé místo za Rusku Aljonu Zavarzinovou. Před závěrečným pohárovým závodem ve slalomu na ni ztrácí 80 bodů. V konečném pořadí obřího slalomu skončila Ledecká třetí.

SP v alpském snowboardingu v Kayseri (Turecko) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Prommegger (Rak.), 2. I Sang-ho, 3. Čche Po-kun (oba Korea), ...Brůžek nedokončil kvalifikaci.
Konečné pořadí obřího slalomu (po 6 závodech): 1. Jankov (Bulh.) 3630, 2. Prommegger 3300, 3. Karl (Rak.) 2920, ...56. Brůžek 48,9.
Průběžné pořadí SP: 1. Prommegger 4300, 2. Jankov 3950, 3. Karl 3600, ...59. Brůžek 48,9.

Ženy:
1. Ledecká (ČR), 2. Takeučiová (Jap.), 3. Hofmeisterová (Něm.).
Konečné pořadí obřího slalomu (po 6 závodech): 1. Zavarzinová (Rus.) 3900, 2. Kummerová (Švýc.) 3460, 3. Ledecká 2800.
Průběžné pořadí SP: 1. Zavarzinová 4140, 2. Ledecká 4060, 3. Kummerová 3840.

ČTK, Mirko Vasić, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme