Samková znovu vede Světový pohár, v La Molině skončila druhá

Snowboardcrossařka Eva Samková si ze Světového poháru ve španělské La Molině přiveze druhé místo. Česká olympijská vítězka v Pyrenejích nestačila pouze na Italku Michaelu Moioliovou a dostala se do vedení ve Světovém poháru. Doposud vedoucí Australanka Belle Brockhoffová se mezi čtyři nejlepší nedostala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu | Foto: Jakub Marek

Na stupně vítězů se Samková probojovala počtvrté v sezoně, mezi třemi nejlepšími chyběla jen dvakrát. V La Molině poprvé našla přemožitelku v kvalifikaci, v níž skončila pátá, ale vyřazovací část opět zvládla výborně.

Ve své čtvrtfinálové jízdě zvítězila před Brockhoffovou a první projela cílem i v semifinále. Ve finále nestačila jen na Moioliovou, která si připsala druhé prvenství v sezoně. Celkově je třetí o 480 bodů za Samkovou, takže má ještě jako poslední šanci získat křišťálový glóbus, který obhajuje.

O medaile na mistrovství světa budou snowboardcrossařky bojovat za týden v jiném španělském středisku Sierra Nevadě.

SP ve snowboardcrossu v La Molině (Španělsko):
Muži: 1. Vaultier (Fr.), 2. Pachner (Rak.), 3. Baumgartner (USA), ....v kvalifikaci 51. Kubičík, 62. Vintr (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 6 ze 7 závodů): 1. Visintin (It.) 3470, 2. Vaultier 3450, 3. Hämmerle (Rak.) 3114, ...52. Kubičík 107, 69. Vintr 56.
Ženy: 1. Moioliová (It.), 2. Samková (ČR), 3. Trespeuchová (Fr.), ...v kvalifikaci 22. Hopjáková (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 6 ze 7 závodů): 1. Samková 4370, 2. Brockhoffová (Austr.) 4060, 3. Moioliová 3890, ...27. Hopjáková 330.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme