Silničáři zahájí hlavní opravy dálnice D1 mezi Devíti Kříži a Velkou Bíteší ve směru na Prahu

Silničáři uzavřou část pravého pásu dálnice D1 ve směru z Brna na Prahu. Řidiči musejí kvůli opravám počítat s omezením mezi 162. a 168. kilometrem u Velké Bíteše a Devíti Křížů. Částečně uzavřené budou také oba zmíněné exity.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel D1 Klimkovice

Tunel D1 Klimkovice | Foto: Michal Polášek

Auta od neděle v obou směrech projedou pouze jedním pásem dálnice. Silničáři dopravu svedou do dvou zúžených jízdních pruhů v obou směrech.

Opravy potrvají do července. Ředitelství silnic a dálnic za modernizaci pěti a půl kilometru dlouhého úseku dálnice zaplatí zhruba 700 milionů korun.

Řidiči musí od soboty počítat s dopravním omezením na dálnici D1 i u Jihlavy. Silničáři tam zahájili letošní opravy dálnice v úseku mezi Jihlavou a Velkým Beranovem.

Ve směru na Prahu i na Brno mezi Jihlavou na 112. kilometru a Velkým Beranovem na 119. kilometru bude v sobotu uzavřen pravý jízdní pruh a doprava bude svedena do levého jízdního pruhu.

Dálnice D1 je místem častých dopravních nehod. Naposledy se v noci na sobotu u Vyškova havarovala cisterna s mlékem. Řidič utrpěl lehké zranění. Při odstraňování auta musela dnes odpoledne policie dopravu odklánět. Provoz byl na místě obnoven před 19:00. Hasiči na místě zasahovali celý den a zůstanou tam zřejmě do nedělního rána. Mléko smíchané s naftou se vylilo směrem k blízkému chovnému rybníku.

Tomáš Kremr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme