Babiš zveřejní výsledek auditu příjmů do konce příštího týdne. Finanční správa nedodala podklady

Audit svých příjmů zveřejní ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO do konce příštího týdne. Radiožurnálu to řekl s tím, že finanční správa ještě nedala dohromady všechny podklady jeho příjmů za posledních 22 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„K tomu auditu bylo potřeba sehnat moje daňová přiznání za posledních 20 let, o což jsme museli požádat finanční správu. To není tak jednoduché. Taky jsem je nedohledal. Předpokládám, že audit bude hotov příští týden a do konce týdne ho zveřejníme, do 10. března,“ řekl Andrej Babiš.

O audit ministr požádal poté, co týdeník Echo upozornil na nesrovnalosti v jeho příjmech v době, kdy koupil korunové dluhopisy za půl druhé miliardy. Audit podle Babiše dokáže, že měl miliardu a půl na nákup dluhopisů své tehdejší společnosti Agrofert. Původně chtěl ministr financí audit zveřejnit už v pátek 3. března.

Ve středu chce Babiš v poslanecké sněmovně navrhnout zdanění korunových dluhopisů, které v minulosti nakoupili od firem jejich majitelé nebo lidé, kteří jsou se společností ekonomicky propojení. Babiš by tak musel dluhopisy dodatečně zdanit.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme