Frolík zahájil kanonádu, Calgary vyhrálo už posedmé v řadě

Michael Frolík vstřelil v nedělním utkání NHL svůj 14. gól v sezoně a podílel se na vítězství hokejistů Calgary 5:2 nad New York Islanders. Flames tak vyhráli sedmý zápas v řadě a dvanáctý z posledních patnácti. Martin Hanzal si připsal třetí asistenci po přestupu do Minnesoty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík dal svůj 14. gól v sezoně

Michael Frolík dal svůj 14. gól v sezoně | Zdroj: ČTK

Hráči Calgary rozhodli o svém triumfu už v první třetině, v níž zasypali branku soupeře 21 střelami. Hostující gólman Thomas Greiss nejprve náporu domácích odolával, pak ale v posledních pěti minutách úvodní části hned čtyřikrát kapituloval.

Frolík na konci 15. minuty otevřel skóre utkání. Jeho formace si vytvořila v útočném pásmu velký tlak, pálila na Greisse ze všech pozic a nakonec český útočník překvapil německého gólmana střelou z velkého úhlu, kterou si Greiss srazil betony za svá záda.

Brankáře Islanders jako by tím odčaroval a ještě do přestávky se v rozmezí tří minut a osmi sekund prosadili T. J. Brodie, Micheal Ferland a Sean Monahan.

Martin Hanzal si připsal asistenci při výhře Minnesoty 3:1 nad San Jose. Nedávná posila z Arizony v 59. minutě při power play Sharks vybojovala puk v obranném pásmu a přihrála Eriku Staalovi, který trefou do prázdné branky pojistil vítězství Wild.

NHL:
Calgary - NY Islanders 5:2, New Jersey - Columbus 0:3, Pittsburgh - Buffalo 4:3, Arizona - Carolina 1:2, Anaheim - Vancouver 1:2, Colorado - St. Louis 0:3, Minnesota - San Jose 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme