Hokejovou dvacítku povede nově trenér mistrovského Liberce Pešán

Novým trenérem české hokejové reprezentace do 20 let bude Filip Pešán, který vede extraligového mistra Liberec. Nahradí Jakuba Petra, jenž u juniorského týmu působil dvě sezony. Český svaz ledního hokeje změnu oznámil po dnešním jednání výkonného výboru, v jehož tajném hlasování dali Pešánovi jednoznačně přednost před bývalým koučem seniorské i juniorské reprezentace Aloisem Hadamczikem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Pešán na střídačce libereckých hokejistů

Filip Pešán na střídačce libereckých hokejistů | Foto: hcbilitygri .cz

„Na nejbližším dubnovém jednání výkonného výboru Filip Pešán předloží návrh realizačního týmu, se kterým chce spolupracovat,“ řekl tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund ČTK.

Vítkovický kouč Petr přešel ke dvacítce od výběru do 18 let, se kterým získal na světovém šampionátu v roce 2014 stříbrnou medaili. Na juniorském mistrovství světa se mu na tento úspěch nepodařilo navázat, česká dvacítka vypadla vždy ve čtvrtfinále.

Devětatřicetiletý Pešán v minulosti vedl dva roky národní tým do 19 let, od roku 2015 se ale plně soustředí na angažmá v Liberci, kde je hlavním trenérem i sportovním ředitelem. V minulé sezoně dovedl Bílé Tygry k historickému triumfu v nejvyšší soutěži, v tomto ročníku Severočeši znovu ovládli základní část extraligy.

V klubu může Pešán působit i v příští sezoně souběžně s reprezentačním angažmá. „Není to na překážku,“ řekl Zikmund.

„Tuto nabídku jsem s díky přijal. Je pro mě velkou ctí a výzvou pracovat s budoucností českého hokeje, zároveň se však samozřejmě jedná o velký závazek, čehož jsem si vědom,“ uvedl na klubovém webu Filip Pešán. Je si vědom i toho, že se mu bude funkce překrývat s pozicí v klubu, ale vyzdvihl kvalitní realizační tým, který situaci zvládne.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme