Kriminalisté odložili případ Poláka, který hrozil bombou v letadle. Nebyl trestně odpovědný

Policie odložila případ Poláka, který hrozil bombou v letadle. Stroj proto musel v prosinci nouzově přistát na pražském ruzyňském letišti. Muž byl podezřelý ze šíření poplašné zprávy a ohrožení letounu. Nebyl ale trestně odpovědný, po činu skončil na psychiatrii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Kriminalisté prvního policejního obvodu ukončili prošetřování této události odložením," řekl Radiožurnálu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Závěry zadaného znaleckého posudku hovoří o tom, že dotyčný v době události nebyl trestně odpovědný za své jednání,“ dodal.

Osmašedesátiletý muž po zadržení skončil v české psychiatrické léčebně, později ho převezli do Polska.

Boeing 737 mířil koncem loňského prosince z Kanárských ostrovů do Varšavy. Muž tvrdil, že má bombu, která vybuchne, pokud letadlo přistane v polské metropoli. Poláka v Praze zadržela zásahová jednotka cizinecké policie. Žádná bomba se na palubě nenašla.

Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme