Bruslaři rozstříleli Chomutov 7:1. Hattrickem se blýskl Hyka

Mladá Boleslav rozdrtila v prvním utkání předkola play-off Chomutov 7:1. Třemi brankami se na vítězství podílel Tomáš Hyka a velký podíl měl na výhře i brankář Brandon Maxwell, který čelil 46 střelám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autor tří branek Tomáš Hyka

Autor tří branek Tomáš Hyka | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Bruslaři začali střeleckého hody, když Tomáš Hyka proměnil po dvaceti sekundách hry trestné střílení a za dvě minuty a patnáct sekund zvyšoval v přesilové hře na 2:0. Početní výhody využil i Petr Vampola, který ve dvanácté minutě poslal Boleslav do tříbrankového vedení.

Chomutov inkasoval do konce třetiny ještě z hole Jakuba Klepiše, který snadno odstavil obránce Tomáše Kudělku od kotouče a propálil i brankáře Krále. Chomutovu se zkraje druhé třetiny podařilo snížit. Po nepřesnostech před mladoboleslavskou bránou doklepl Jaroslav Mrázek už v pádu kotouč do brány Brandona Maxwella. Hyka ale vzápětí vrátil Mladé Boleslavi čtyřgólové vedení zpět, když zkompletoval první hattrick v play-off.

Ve dvanácté minutě druhé třetiny si až moc vyjel brankář Král proti střele Jakuba Klepiše a vyražený puk doklepl do prázdné brány Lukáš Žejdl a za minutu se prosadil Tomáš Pospíšil mezi betony Krále.

Třetí třetina vyšla na obou stranách bez gólu. Ke konci zápasu ještě rozhodčí rozdali několik trestů poté, co mladoboleslavští hráči bránili svého gólmana a vznikla tak rvačka. Na obou stranách rozhodčí posadili tři hráče, dvě minuty si vysloužil i Maxwell za opuštění prostoru brankoviště.

Chomutovští v zápase dokonce dvakrát vyměnili gólmana. V brance začínal Ján Laco a po třech obdržených gólech ho střídal Tomáš Král. Ten inkasoval čtyřikrát a mezi tři tyče se navrátil Laco, který napodruhé udržel čisté konto.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 1:7 (0:4, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. J. Mrázek (Skokan) - 1. Hyka z trestného střílení, 3. Hyka (Kurka), 12. Vampola (Urban, M. Látal), 16. Klepiš (Žejdl, Orsava), 26. Hyka (Musil), 32. Žejdl (Orsava, Štich), 33. Pospíšil (Kurka). Rozhodčí: Souček, Pražák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 9:11. Využití: 0:2. Diváci: 4653. Stav série: 0:1.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme