Hokejisté Liberce se připravují na play-off. Podle Pešána jsou týmy vyrovnané

Bílí Tygři převzali Prezidentský pohár za vítězství v základní části extraligy. Tím uzavřeli jednu kapitolu této mistrovské sezóny. Ta druhá, nazvaná play-off, Bílé Tygry čeká. Zatím neznají svého soupeře pro čtvrtfinále. Jistotu mají jen v tom, že do vyřazovací části vstoupí na domácím ledě ve středu 15. března.

Liberečtí hokejisté obhájili Prezidentský pohár. Do základní části, po získání titulu, ale nevstoupili ideálně. Nastartovala je v první čtvrtině výhra v Mladé Boleslavi, a pak začali stoupat tabulkou až na samý vrchol. „Ta sezóna je těžká. Byli jsme mistři…odešlo hodně hráčů, ale je vidět, že v tomto mužstvu, i když se někdo zraní, nebo odejde, dá se nahradit. Je to super, jsme všichni na stejné vlně,“ říká liberecký kapitán Branko Radivojevič.

Tygři před rokem porušili tradici a s ní i pověrčivost. Prezidentského poháru se dotkli a dokráčeli k titulu. Letos tak nebyl důvod něco měnit. „To se osvědčí každýmu mančaftu, co sleduju. Když vyhráli základní část, tak většinou se jim osvědčilo, že došli do finále, tak doufám, že to zopakujeme,“ uvedl obránce Lukáš Derner.

Na vstup do play-off si Severočeši musí počkat do středy 15. března. Jméno soupeře poznají nejpozději v neděli, kdy končí předkolo vyřazovací části extraligy. Dlouhé čekání na zápas neberou jako zlo. Zvykli si. „Už jsme si tu pauzu prožili, čekali jsme dvanáct dní. Trenéři zvolili takový program, abychom z tempa moc nevypadli.“

A favorit play-off? Sázkaři věří Liberci. Trenér Filip Pešán je opatrnější. „Do play-offu nemám favorita, jak už výsledky naznačují po celou poslední čtvrtinu soutěže, týmy jsou tak vyrovnané, že může kdokoliv porazit kohokoliv, tak nás může čekat vyrovnaný, možná překvapivý play-off,“ uzavírá Pešán.

autor: ppe
Spustit audio