Frustrovaný Čech, naštvaný Sánchez. Arsenal podle britských novinářů trápí vnitřní spory

Před dnešní odvetou osmifinále Ligy mistrů fotbalový Arsenal neřeší, jestli dokáže přes Bayern Mnichov postoupit. To je po porážce 1:5 v Mnichově skoro nemožné. Spíš potřebuje ukonejšit vlastní fanoušky a dokončit sezonu tak, aby nejprestižnější klubovou soutěž mohl hrát i příští rok. V celku ze severu Londýna jsou teď vztahy napjaté a nálada mrzutá, týká se to i Petra Čecha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Arséne Wenger a Alexis Sánchez si na tréninku sice podali ruce, v týdnu se ale měli pohádat

Arséne Wenger a Alexis Sánchez si na tréninku sice podali ruce, v týdnu se ale měli pohádat | Zdroj: Reuters

Není to zase tak dávno, co fanoušci Arsenalu velebili příchod Petra Čecha, těšili se na jeho další silná léta a radovali se, jak bude příznivce Chelsea mrzet, že o něj tak snadno přišli. Krátce poté Petr Čech vítězně a bez gólu zvládl první soutěžní utkání za Arsenal právě proti svému bývalému klubu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co se děje s Arsenalem? Aktuality z londýnského klubu zjišťoval reportér ČRo Jan Kaliba

Ale uplynul rok a půl a z nadšení jsou rozpaky - a to i na straně českého fotbalisty. Anglický deník Telegraph píše, že Čech je zmatený a frustrovaný tím, že v Lize mistrů místo něj nastupuje Kolumbijec Ospina, což je plán i pro dnešní osmifinále s Bayernem.

Ovšem hlavní pnutí v současném Arsenalu se týká nejlepšího střelce týmu. V satirické koláži serveru Talksport poukazuje chilský útočník Alexis Sánchez na to, že Arsenal po sérii špatných výsledků klesl v anglické lize na páté místo, zatímco úhlavní nepřítel ze sousedství Tottenham jde od výhry k výhře a drží druhou pozici.

Sánchez se ve fingovaném videu označuje za nejlepšího hráče týmu, kroutí hlavou nad tím, že ho Arséne Wenger o víkendu v důležitém zápase proti Liverpoolu zařadil mezi náhradníky. Vyzývá dlouholetého kouče Arsenalu k odchodu.

Všechno má původ v údajné rozmíšce těchto dvou, o které se v Anglii psalo minulý týden. Oficiální verze, jak ji Wenger přednesl na skutečné tiskové konferenci před dnešním duelem s Bayernem, zní naopak skoro idylicky.

„Zprávy o naší hádce jsou naprostý výmysl. Já respektuju, že musíte plnit noviny, ale můj vztah s Alexisem je upřímný a normální,“ vyvracel informace Arséne Wenger.

„Proti Liverpoolu jsem ho nepostavil, ale rozhodl jsem se to udělat z taktických důvodů. To byl jediný důvod, proč Alexis nehrál od začátku. Je to fotbalista, který hraje s velkým zaujetím a občas je až moc horlivý, ale něco takového se děje pořád a v mnoha týmech, to není nic nezvyklého,“ vysvětloval manažer.

Jako důkaz přidal Arséne Wenger i potřesení rukou, kterým Alexise Sancheze přivítal na tréninku před zápasem s Bayernem. Může se stát, že to dnes večer bude pro oba poslední společné utkání v Lize mistrů, protože oba z různých důvodů uvažují, že s koncem sezony z Arsenalu odejdou.

Jan Kaliba, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme