Putin omilostnil ženu odsouzenou za velezradu. Poslala do Gruzie SMS o pohybu ruských vojsk

Prezident Vladimir Putin udělil milost Oksaně Sevastidiové. Ruská justice ji poslala na sedm let do vězení za velezradu. Sevastidiová v roce 2008 napsala SMS zprávu do Gruzie informující o přesunech ruských vojsk v době konfliktu v Jižní Osetii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský prezident Vladimir Putin.

Ruský prezident Vladimir Putin. | Zdroj: Reuters

Oksanu Sevastidiovou propustí z moskevské věznice Lefortovo o víkendu nebo počátkem příštího týdne, řekl agentuře Interfax její advokát Jevgenij Smirnov.

Prezident Vladimír Putin zdůvodnil omilostnění humánními důvody. Sevastidiová si podle svého obhájce nepamatuje, že by hlavu státu žádala o milost a chce dosáhnout úplného zrušení trestu. 15. března má její stížnost posoudit ruský Nejvyšší soud.

Kremelská Rada pro lidská práva doporučila prezidentovi, aby více využíval svého práva udělit milost ve sporných případech.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme