Boleslav podruhé dominovala v Chomutově, za postupem míří i Vítkovice

Předkolu hokejového play-off zatím jednozačně vládnou hokejisté Mladé Boleslavi, kteří už podruhé zdeklasovali Chomutov na jeho vlastním ledě. Ve druhé série Vítkovice udolaly Plzeň v prodloužení a také Severomoravané budou ve čtvtek útočit na postup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Chomutova s Boleslaví skončil podruhé debaklem

Zápas Chomutova s Boleslaví skončil podruhé debaklem | Zdroj: ČTK

Boleslav vedla po první třetině v Chomutově 1:0 gólem Matěje Stříteského, v debakl se výsledek proměnil během tří minut druhé třetiny. Tomáš Pospíšil s Radanem Lencem zakončovali do odkryté branky, Martin Látal propálil Laca střelou z mezikruží.

Když se ve 35. minutě efektní kličkou a bekhendovým zakončením připomněl autor včerejšího hattricku Tomáš Hyka, vedli Bruslaři po dvou třetinách 5:0.

Šestou branku vstřelil chvíli po druhé přestávce Lukáš Žejdl, Piráti se stejně jako včera zmohli na čestný úspěch, na konečných 1:6 snižoval Marek Tomica.

Po dvou jednoznačných výhrách vede Boleslav v předkole 2:0 a už ve čtvrtek může slavit postup do čtvrtfinále.

Ve stejné situaci jsou i Vítkovice, jejich druhý zápas s Plzní byl ale o poznání vyrovnanější. Indiáni v Ostravě vedli po 35 minutách hry 2:0 góly Koreise a Lva. Domácí vyrovnali během tří minut ve třetí třetině. Ve vlastním oslabení snížil Erik Němec a vyrovnal Jan Výtisk.

Prodloužení trvalo pouhých 9 vteřin. Pak Hrbasovo nahození na branku Machovský jen vyrazil před sebe, a u puku byl první Patrik Zdráhal. Udělal brankáři kličku a rozhodl. Další zápasy obou sérií se po jednodenní pauze na přesun hrají ve čtvrtek. Mladá Boleslav a Vítkovice mohou ve třetích utkáních rozhodnout.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 1:6 (0:1, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. Tomica (Vondrka, Valach) - 10. Stříteský (Klepiš, Hyka), 23. Pospíšil (Vampola), 24. Lenc (Musil, Orsava), 26. M. Látal (Urban), 35. Hyka (L. Pabiška, Jan Hanzlík), 41. Žejdl (Orsava, Kurka). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Bláha, D. Hynek. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. Diváci: 4833. Stav série: 0:2.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 3:2 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 50. E. Němec (Sloboda), 52. Výtisk (Kucsera), 61. P. Zdráhal (Hrbas) - 9. Koreis (Hrnka, Moravčík), 36. Lev (Stach). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6428. Stav série: 2:0.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme