Můžeš být mistryní světa. Sagana a osmiletou cyklistku spojili gumoví medvídci

Cyklistický fenomén Peter Sagan slaví 90. vítězství v profesionální kariéře a inspiruje další generace závodníků na kolech nejen na Slovensku. Aktuálně se na Twitteru seznámil s osmiletou Britkou Ruby Isaacovou, která na sociální síti parodovala jeho počínání po klasice v Belgii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Sagan se po klasice v Belgii posílil hrstí gumových medvídků

Peter Sagan se po klasice v Belgii posílil hrstí gumových medvídků | Foto: repro

„Po dnešní jízdě jsem byla trošku unavená. Naštěstí mám tip od Petera Sagana,“ napsala osmiletá Ruby Isaacová na Twitter. Přidala video, jak si nechá nasypat plné dlaně gumových medvídků a nedočkavě je sní.

Přesně tak, jak to udělal Peter Sagan po vítězství v klasice Kuurne - Brusel – Kuurne. Dvojnásobný mistr světa v době speciálních forem výživy doplňoval po svém 90. vítězství v profipelotonu kalorie po svém. Plnou hrstí sladkostí.

Mladičká cyklistka, která se věnuje jak cyklokrosu, tak jízdě na dráze, se dočkala překvapivé reakce. Peter Sagan (nebo jeho správce sociálních sítí) nejen tweet označili „srdíčkem“, za chvíli přibyl i retweet s odpovědí. „Můžeš se stát i mistryní světa. Pamatuj si, nikdy se nevzdávej.“

Dvojnásobný mistr světa začal mladou fanynku i sledovat. „Je skvělé, že jsem jen jednou z 66 lidí, kterou Peter sleduje,“ psala nadšená Ruby Issacová. Aktuálně má cyklista jen 63 sledovaných, samí závodníci, novináři, profily závodů… A osmiletá slečna.

27letá hvězda stáje Bora na svém facebookovém profilu často zveřejňuje rychlé a zdravé recepty, naposledy vytvořil chia puding s kokosem a malinami, gumoví medvídci ale nejsou příkladem stravy profesionálního závodníka a cyklistická komunita scénu s hrstí medvídků živě řeší jako „poněkud neobvyklou.“

Server cyclingtips.com se proto zeptal fyziologa Allena Lina, který potvrdil, že vedle různých nápojů doporučovaných po velké fyzické námaze může pomoci i „starý dobrý cukr“ hojně obsažený v medvídcích.

„Regenerace je u vrcholových víc o doplňování než o stavbě svalů. Jízda na kole svaly moc nepoškozuje, když jste za ní zvyklí. Cyklista především vyčerpává zdroje energie,“ obhajuje lékař Saganovu scénu s dětskou pochoutkou.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme