Policie po potyčce několika lidí v Horních Počernicích obvinila 25letého muže z vraždy

Policie v souvislosti se středeční potyčkou několika lidí v Horních Počernicích obvinila pětadvacetiletého muže z vraždy a dvou pokusů o vraždu, uvedl ve čtvrtek policejní mluvčí Tomáš Hulan. Záchranáři po incidentu ošetřili podle dřívějších informací mluvčího záchranné služby Dominika Horna čtyři pobodané. Podle Hulana jeden z nich následně zemřel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní páska (ilustrační foto)

Policejní páska (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Vyjížděli jsme k incidentu několika osob, možná k šarvátce, potyčce, v rámci které došlo ke zranění několika účastníků,“ řekl Zpravodajskému webu Českého rozhlasu Hulan.

Celou událost podle něj prošetřují jak kriminalisté třetího policejního obvodu, tak především krajští kriminalisté. „Situace byla v noci poměrně komplikovaná, kriminalisté museli v noci řešit spoustu věcí, vytěžovat účastníky a svědky události,“ dodal Hulan. Další podrobnosti k případu policie zatím nezveřejnila.

„V půl deváté večer jsme zasahovali v ulici Vysokovská v Horních Počernicích, kde jsme ošetřili dva mladé muže s bodnými zraněními. A o hodinu později jsme ošetřili jiné dva mladíky taktéž s bodnými zraněními,“ popsal mluvčí pražských záchranářů Dominik Horn.

Zranění nechtěl vzhledem k probíhajícímu vyšetřování specifikovat. Dodal ale, že všechny muže záchranáři odvezli do nemocnic, jednou z nich byla i Nemocnice Na Bulovce.

Policisté v souvislosti s incidentem posléze obvinili pětadvacetiletého muže. „Dopustil se vraždy, v jednom případě dokonané a ve dvou případech pokusu o vraždu," upřesnil Hulan a doplnil, že podezřelý skončil na základě názoru psychiatra v příslušném zdravotnickém zařízení. Více podrobností k případu s ohledem na jeho vyšetřování nechtěl sdělit.

ČTK, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme