Do Prahy zavítá král ringu Mayweather. Cílem jeho návštěvy je přilákání lidí k boxu

Dostal přezdívku 'money', nebo-li peníze, a to proto, že je ze všech sportovců na světě přitahuje nejlépe. Americký boxer Floyd Mayweather nikdy v ringu neprohrál, za zápasy inkasuje v přepočtu miliardy korun a je jedním z nejlépe vydělávajících sportovců historie. V sobotu přijede Mayweather do Prahy, aby tu pozvedl úroveň českého boxu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký boxer Floyd Mayweather

Americký boxer Floyd Mayweather | Zdroj: Reuters

„Floyd Mayweather přiletí svým soukromým tryskáčem v sobotu kolem oběda. Jeho tým je tak početný, že se ještě musí přikupovat letenky do klasického letadla,“ říká prezident České unie boxerů-profesionálů a zároveň promotér Miloš Veselý, který dohodnul, že se Mayweather objeví na 24 hodin v Praze.

Těžko takovému sportovci nabídnout částku, za kterou by přijel, žádná by nebyla dost dobrá, takže to Veselý zařídil za pomoci kontaktů a vyjednávání v rámci Mayweatherovy tour po Evropě. A zároveň se ptal, co bude Američan požadovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mayweather má rozhodně talent. Je rychlý, má skvělý postřeh a skvělé oči, říká bývalý český profesionální boxer Lukáš Konečný.

„Musím říct, že jsme byli příjemně překvapeni. Nemá obrovsky hvězdné manýry. Pokud mám vypíchnout něco extra, tak má určitý požadavek na automobily, které ho budou provázet a také druhy alkoholu a pití, které pro něj musí být připraveny v rámci after party,“ líčí Veselý.

Mayweather si mezi amatéry vybojoval bronz na olympijských hrách v Atlantě, ale mezi profesionály v pérové nebo lehké váze ho nikdo neporazil.

„Ten kluk má rozhodně talent. Je rychlý, má skvělý postřeh a skvělé oči. S věkem se něco takového zhoršuje, ale i ve svých 40 to má s sobě,“ připomíná bývalý český profesionál Lukáš Konečný, který oceňuje i jeho show pro fanoušky.

„Umí udělat divadlo, umí přilákat diváky. A to třeba i těma frajeřinkami nebo řečmi. Má to dobře vymyšlené.“

Také díky tomu má Mayweather v Praze zaujmout a přilákat na galavečeru Box Live k tomuto sportu i jiné diváky než nadšence.

„Počítáme s tím, že jeho účast přitáhne více lidí. Ani ne tak z odborné boxerské veřejnosti, ale z té klasické,“ vysvětluje Miloš Veselý.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme