Mezi Smíchovským nádražím a Českomoravskou nejelo metro. Kvůli srážce s člověkem

Pražské metro B mezi stanicemi Českomoravská a Smíchovské nádraží v pátek odpoledne asi hodinu nejelo. Důvodem byla srážka s člověkem na Florenci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské metro (ilustrační foto)

Pražské metro (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Ke srážce člověka s metrem došlo ve stanici Florenc ve 14.38. „Mezi Zličínem a Smíchovským nádražím a mezi Českomoravskou a Černým mostem je provoz zachován,“ informovala mluvčí Pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Výpadek trval asi hodinu, provoz byl obnoven kolem půl čtrvté odpoledne. Náhradní autobusová doprava zavedena nebyla, řekl mluvčí pražského dopravního podniku Jiří Šábl. Cestující mají podle dopravního podniku využít ve zmíněném úseku povrchovou dopravu. Bližší informace o neštěstí zatím neměl.

„Podle prvotních informací jde o pád člověka do kolejiště, respektive skok pod metro,“ řekl Zpravodajskému webu Českého rozhlasu mluvčí pražské záchranky Dominik Horn. „Podle mých informací je už raněný v péči záchranářů,“ dodal.

„Jedná se o asi třicetiletého cizince, který pod metro skočil úmyslně. Záchranáři jej vyprostili při vědomí. Má poraněnou hlavu, pravděpodobně také páteř a asi má i vnitřní zranění. Byl předán ve vážném stavu lékařům ve Vinohradské nemocnici,“ dodal Dominik Horn.

ČTK, Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme