Karolína Plíšková si v Indian Wells zahraje třetí kolo. Postoupily i další dvě Češky

Tenistka Karolína Plíšková otočila na turnaji v Indian Wells zápas proti Portoričance Mónice Puigové ze stavu 0:3 ve třetím setu a po výhře 1:6, 6:4, 6:4 postoupila do třetího kola. Dál jdou také dvojče světové trojky Kristýna Plíšková a nasazená sedmnáctka Barbora Strýcová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Loňská semifinalistka 'pátého grandslamu' Plíšková v dosavadních třech vzájemných duelech s Puigovou neztratila ani set, při svém vstupu do turnaje však prohrála úvodní sadu hladce za půl hodiny 1:6.

Favorizované Češce se podařilo získat druhý set a srovnat, ale v úvodu rozhodující sady měla navrch olympijská vítězka z Ria Puigová.

Plíšková však zabojovala, od stavu 0:3 vyhrála šest ze sedmi gamů a po dvou hodinách slavila postup. „Jsem ráda, že jsem dnes měla svůj servis. Hodně mi pomohl, zvlášť když jsem v třetím setu prohrávala 0:3,“ uvedla Plíšková. „Soupeřka hrála opravdu dobře, posílala rychlé a dlouhé míče, čímž mi ztěžovala moji hru,“ dodala vítězka dvou letošních turnajů.

Českou jedničku v utkání brzdily nevynucené chyby, kterých předvedla 34 oproti 19 vítězným úderům. Ještě více minel (37) však nasbírala její soupeřka.

V třetím kole se Plíšková utká s Irinou-Camelií Beguovou z Rumunska. „V Austrálii s ní hrála má sestra, vím, že má dobré údery. Má opravdu slušný bekhend," uvedla Karolína Plíšková.

Její dvojče Kristýna deklasovala za 65 minut 6:0, 6:3 třiatřicátou nasazenou Darju Kasatkinovou z Ruska. Její další soupeřkou bude turnajová pětka Dominika Cibulková ze Slovenska.

Přes dvě a půl hodiny strávila na kurtu Strýcová, jež aktuálně 104. hráčku světa Saru Erraniovou z Itálie zdolala po boji 6:4, 5:7 a 6:2. Ve třetím kole se česká fedcupová vítězka střetne s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme