Siniaková v Indian Wells vyřadila Suárezovou. Do třetího kola postoupili i Berdych a Šafářová

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila po vítězství nad nasazenou Španělkou Carlou Suárezovou 6:3, 7:5 do 3. kola turnaje v Indian Wells. V souboji o účast v osmifinále ji čeká bývalá světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska. Do dalšího kola se probojovala i Lucie Šafářová, která si v třísetové bitvě poradila s Coco Vandewegheovou. Mezi muži postoupil Tomáš Berdych, když zdolal držitele divoké karty Bjorna Fratangela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kateřina Siniaková bohužel na titul v Tokiu nedosáhla

Tenistka Kateřina Siniaková bohužel na titul v Tokiu nedosáhla | Zdroj: Reuters

Už nyní Siniaková dosáhla svého nejlepšího výsledku na prestižním kalifornském turnaji. Předloni při své premiéře byla ve druhém kole.

Suárezové, která je v žebříčku o 18 míst výš, oplatila porážku z loňského Roland Garros. První set rozhodl jediný brejk, který se české hráčce povedl v šestém gamu.

Také v druhé sadě sebrala soupeřce podání, a to ve třetí hře. Pak ale Siniaková rovněž o servis přišla a umožnila Španělce vyrovnat na 4:4. Odstartovala tím sérii čtyř gamů, v nichž si tenistky prorážely podání.

V desáté hře měla Siniaková při svém servisu dva mečboly, ale Suárezová je odvrátila. Dvacetiletá rodačka z Hradce Králové uspěla až za stavu 6:5, kdy využila celkově pátý mečbol.

Proti světové čtrnáctce Wozniacké si Siniaková zahraje podruhé. Loni v čínském Wu-chanu jí podlehla dvakrát 4:6.

Šafářová porazila Vandewegheovou

Třetí kolo se na turnaji v Indian Wells bude týkat i Lucie Šafářové. Česká tenistka sice v zápase proti Američance Vandewegheové prohrála první set 4:6, ale poté brněnská rodačka zabrala, neztratila už ani jeden servis a vývoj zápasu otočila.

V boji o osmifinále Šafářová narazí na bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou.

V mužské části pavouka jde dál Berdych

Tomáš Berdych v Indian Wells potvrdil ve druhém kole roli favorita a díky výhře ve dvou setech 7:6 a 6:4 nad Fratangelem se může český tenista těšit na třetí kolo. Dalším soupeřem 31letého hráče bude Japonec Jošihito Nišioka.

Turnaj naopak překvapivě skončil pro světovou jedničku Andyho Murrayho. Britský tenista totiž prohrál s Vaskem Pospisilem ve dvou sadách.

ČTK, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme