VIDEO: Vítr sfoukl cyklisty i celý závod, masovou akci pořadatelé museli zrušit

35 tisíc registrovaných účastníků se těšilo na jeden z nejobsazenějších cyklistických závodů na světě. 40. ročník Cape Town Cycle Tour se ale nakonec vůbec nejel. Kvůli silnému větru a požáru v okolí trati ho organizátoři museli zrušit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cape Town Cycle Tour se letos nejela

Cape Town Cycle Tour se letos nejela | Foto: Instagram stork19

„Dnešní ráno před nás postavilo řadu výzev. Rychlost větru byla výrazně vyšší, než se předpokládalo. V kombinaci s velkým požárem a rizikem protestních akcí na trati to byly faktory, proč jsme se rozhodli letošní ročník zrušit,“ napsal na facebookový profil závodu Cape Town Cycle Tour šéf komunikace závodu David Bellairs.

35 tisíc cyklistů registrovaných do závodu se tak startu nedočkalo, současné podmínky v Jihoafrické republice totiž jízdu na kole znemožňují. Kola nešlo ani vést vedle sebe, silný vítr strhával stroje i cyklisty. Nasednout téměř nešlo a když už se to některým povedlo, nemohli řídit směr.

Rychlost větru přesahovala 100 kilometrů za hodinu, v okolí města navíc zuří požáry a pořadatelé byly kvůli hrozícím protestům nuceni už dříve zkrátit 109 kilometrovou trať na 78 kilometrů. Ani tu ale nakonec nejeli.

„Naši prioritou bude vždycky bezpečnost všech závodníků. Na startu, trati i v cíli v Chapman Peak bylo velké riziko zranění nebo i úmrtí,“ omluvil se organizátor.

Cape Town Cycle Tour je podle svých internetových stránek největší cyklistickou akcí svého druhu na světě. Desetitisíce jezdců každý rok projíždí scenériemi okolí Kapského města s legendární Stolovou horou v pozadí. Letos se měl konat jubilejní 40. ročník.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme