Kouč Boleslavi Výborný po vyřazení: Chomutov ukázal charakter a sílu, nám to chybělo

Hokejisté Mladé Boleslavi si můžou plánovat dovolenou, v neděli jim totiž skončila letošní extraligová sezona. Přestože vedli v předkole play-off nad Chomutovem 2:0 na zápasy, nakonec sérii ztratili. V rozhodujícím pátém utkání totiž na ledě Pirátů vyhořeli 1:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Výborný na skleslé střídačce Mladé Boleslavi

František Výborný na skleslé střídačce Mladé Boleslavi | Zdroj: ČTK

„Měli jsme výborně nakročeno. 2:0 z Chomutova, to jsme nečekali ani v nejlepším snu. Chomutovští byli dole, ale prokázali, že mají charakter. Vůdčí osobnosti dokážou mužstvo táhnout na ledě i v kabině,“ pochválil soupeře trenér Mladé Boleslavi František Výborný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tým Františka Výborného vedl v sérii 2:0, přesto sérii předkola ztratil

Bruslaři vyhráli v Chomutově první dva zápasy 7:1, 6:1. Excelovali. Proto jejich kolaps jejich trenér jen těžko rozdýchával.

„Ze stavu 2:0 je trestuhodné to neudělat. I kdyby se měl kotouč nosit v zubech, tak jedno utkání doma se mělo udělat. Nechali jsme soupeře zvednout, to je škoda,“ zlobil se zkušený kouč Mladé Boleslavi.

Jednoznačná dvě vítězství v úvodu série paradoxně jeho svěřence uspala. „Nechci říkat, že byli hráči uspokojení, ale už si říkali, že to tu udělají. Ale soupeř se sám neporazí a chomutovské mužstvo má ve svých řadách silné individuality.“

„Chomutov ukázal charakter, srdce a vůli. Zasloužil si to. Nám to chybělo celou sezonu, proto byly výkony nahoru – dolů,“ připomněl František Výborný výsledkové turbulence během základní části, které stály místo jeho kolegu Mariana Jelínka.

V průběhu sezony se dokonce Výborný obával, že Bruslaře nemine perné jaro. „Kolem Vánoc jsem přemýšlel o baráži. Byla velká očekávání a teď je to zklamání. Tenhle tým měl podávat lepší výkony a pohybovat se kolem šestého a sedmého místa. Kabina nebyla taková jako v letech předtím. Jména dnes nic nezaručují,“ uvědomuje si František Výborný.

Pro jeho tým po vyřazení v předkole play-off sezona skončila. O tom jakou podobu bude mít kádr hokejistů Mladé Boleslavi v další extraligové sezoně, bude jasněji nejdříve až během dubna.

David Kalvas, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme