Tragédie, měli to zrušit. Samkové s Hopjákovou se nepovedl závod týmů

Místo útoku na medaili skončil tým českých snowboardcrossařek na mistrovství světa ve Španělsku na pátém - posledním místě. Závod, který byl na šampionátu novinkou, degradovala hlavně v ženské kategorii malá účast a dvojice Samková-Hopjáková ve složitých podmínkách na nejlepší družstva nestačila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková hází prknem

Eva Samková hází prknem | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Tohle byla totální tragédie. Na začátku to vypadalo docela dobře, ale já se trochu rozsekala v tréninku a pak i jednu jízdu v závodě,“ litovala po závodě Eva Samková.

„Budoucnost to má, ale hodně týmů vypadlo proto, že se jim jedna holka zranila. Britky to ukončily už před tréninkem… Je to hlavně kvůli počasí. Vypadá to super, ale nejde vůbec skákat, protože to nejede,“ přibližovala olympijská vítězka závod, který znehodnotila účast pouhých pěti týmů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ze závodů týmů se stala v Sierra Nevadě fraška. Páté místo Češek sledoval reportér ČRo Jakub Marek

V prvním ženském semifinále totiž nastoupily jen Američanky a Francouzky, a tak se dívky jen zlehka projely a dávaly si pozor, aby nespadly - dostaly se do cíle a tím pádem do velkého finále.

„Šílenost. Hrozný. Podle mě to měli zrušit,“ měla jasný pohled na závod ovlivněný rapidní změnou počasí Vendula Hopjáková.

Na trati totiž neustále přibývalo sněhu a k tomu se přidal silný protivítr. Eva Samková si tak rozhodně náladu po 12. místě z individuálního závodu v Sierra Nevadě nevylepšila.

„Včera to nebylo zas tak špatný, ale dneska… Ještě navíc s dopingovkou,“ povídala olympijská šampionka za asistence pořadatelů, kteří jí odváděli stejně jako v neděli ihned po závodě na dopingovou kontrolu.

Ještě předtím musela organizátory přesvědčit, že jet malé finále o páté místo, když nemá český tým soupeřky, postrádá smysl. „Chtěli, aby se jelo, kvůli televizi. Říkala jsem, jestli se nezbláznili, že to bude vypadat ještě hůř. Nemáme povinnost jet, tak jsem jim rovnou řekla, že je to nesmysl,“ doplnila Eva Samková po neúspěšné premiéře týmového závodu na světovém šampionátu.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Sierra Nevadě (Španělsko):
Snowboardcross - družstva:
Muži: 1. Kearney, Baumgartner (USA), 2. Eguibar, Hernández (Šp.), 3. Hill, Robanske (Kan.).
Ženy: 1. Moenneová Loccozová, Trespeuchová, 2. Petitová, Bankesová (všechny Fr.), 3. Jacobellisová, Guliniová (USA), ...5. Samková, Hopjáková (ČR).

Jakub Marek, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme