Kometa chce znovu zaskočit rivala. Sparta není neporazitelná, burcuje obránce Kováčik

V posledních měsících se brněnským hokejistům tolik nedařilo. V play off ale chtějí překvapit velkého favorita. Ve čtvrtfinále narazí na Spartu a Pražanům mají co vracet. V sezoně s nimi třikrát prohráli. „Teď ale můžeme čtyřikrát vyhrát,“ burcuje před prvním duelem v libeňské O2 Areně obránce Komety Jozef Kováčik.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnský obránce Jozef Kováčik (druhý zprava) věří v postup přes Spartu

Brněnský obránce Jozef Kováčik (druhý zprava) věří v postup přes Spartu | Foto: Kometa Brno

Vzájemné duely v základní části hokejové extraligy byly v režii Sparty. Pražané prohráli jen první klání v Brně, následně ale Moravany třikrát porazili, čehož si je vědom také slovenský obránce Komety Jozef Kováčik. „Přesto Sparta není neporazitelná,“ říká před pondělním prvním duelem s tím, že souboje v základní části nebudou mít na čtvrtfinálové utkání vliv.

Série Komety se Spartou se dá považovat také za souboj mezi Brnem a Prahou. Žádná umělá počáteční nenávist se však na ledě podle útočníka Moravanů Martina Zaťoviče pěstovat nebude. „Chci vyhrát, ale nenávistí bych to neformuloval. Doufám, že se bude hrát na hranici únosnosti a hlavně pro diváky,“ věří navrátilec do sestavy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Zaťovič nastoupí proti svým kamarádům

Zaťovič se v ligovém zápase nepředstavil od 6. ledna, kdy byl u porážky Komety v Třinci. Brnu sice bookmakeři moc nevěří, ale celek z moravské metropole bude spoléhat právě na hráče, kteří se vrátí do sestavy po zdravotních patáliích. Kromě Zaťoviče nebude v prvním pražském duelu chybět na ledě obránce Jakub Krejčík.

Bývalého karlovarského útočníka čeká pikantní série také vzhledem k tomu, že proti němu naskočí dva jeho kamarádi – Lukáš Pech a Petr Kumstát, s nimiž válčil na západu Čech a společně mohli dokonce oslavit ligový titul v sezoně 2008/09. Teď ale bude na opačné straně barikády.

„Určitě se nějak popíchneme. Jsme kamarádi, ale v pondělí vše půjde stranou,“ říká dvaatřicetiletý brněnský forvard. „Bude to trošku ostřejší. Třeba Pecháček je impulsivnější, takže ho rozhodíme raz dva,“ popíchl ironicky Pecha Zaťovič.

Kometě se proti Spartě v play off daří. Před pěti lety se jako postupující z předkola postarala o velké překvapení, když vyřadila Pražany ve čtvrtfinále. Sparta přitom dominovala základní části. Před třemi roky se oba celky v nadstavbové části utkaly naposledy a Moravané postoupili v sedmém zápase. V Brně by na tyto úspěchy rádi navázali.

První možnost budou mít pondělí v pražské O2 Areně, utkání začne v 18:30. O půl hodiny dříve startuje v Hradci Králové druhá čtvrtfinálová série mezi místním Mountfieldem a hosty z Litvínova.

František Kuna, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme